2016. gadā M. Apse uzsāka līdzekļu vākšanas kampaņu, lai atbalstītu LNB priekšlaukuma renovāciju. Aicinājumam palīdzēt atsaucās gan privātie ziedotāji, gan uzņēmumi – “Red Bull”, “DC Shoes”, “Nixon” un “Didrihsons un Didrihsons”, tādējādi kopīgiem spēkiem rodot iespēju finansēt bojāto granīta plākšņu, margu, koka soliņu un citas infrastruktūras nomaiņu pret jaunu, atbilstošu, –  kas spēj izturēt ekstrēmo sporta veidu (skeitborda un in-line jeb skrituļslidošanas) pārstāvju braukšanas un lēkšanas radīto slodzi. 

Plkst. 13.00 notiks līdzekļu vākšanas kampaņas īstenošanai un atbalstītājiem veltītas goda plāksnes atklāšana. Savukārt pēc tam sadarbībā ar “Tikari Skateshop” apmeklētājus priecēs skeitborda paraugdemonstrējumi un konkursi (pietiekšanās dalībai – uz vietas). Pasākuma gaitā interesenti varēs piedalīties arī Rīgas Skeitborda skolas meistarklasēs bērniem un jauniešiem bez iepriekšējas skeitošanas pieredzes. Tiks nodrošināts arī tam nepieciešamais inventārs. Paralēli noritēs kadru uzņemšana filmai “100 brīvības mirkļi”, kas ir daļa no projekta “Brīvības vēstneši” – Rīgas Skeitborda skolas veltījuma Latvijas valsts simtgadei. Par muzikālo noformējumu rūpēsies “Red Bull” audio mašīna, DJ un īpašie viesi. Ikviens aicināts iestiprināties ar gardiem burgeriem un atspirdzinājumiem kafejnīcas “Ezītis miglā” izbraukuma stendā. 

LNB priekšlaukums Mūkusalas ielas pusē ir kļuvis par kulta vietu Latvijas un ārzemju ekstrēmo sporta veidu piekritēju vidū. Šo vietu var nodēvēt arī par “mūsdienu moderno skeitparku”, kas lieliski iekļaujas pilsētvidē un sekmē Daugavas kreisā krasta radošo un sportisko rosību un potenciālu.

Projektēšana: SIA “GSA projekts”

Izbūve: SIA “ULRE”

Finansējums: Latvijas Nacionālā bibliotēka, “Red Bull”, “DC Shoes”, “Nixon”, “Didrihsons un Didrihsons”, privātie ziedotāji.

 

 
***

Skeitbords ir viens no populārākajiem ielu sporta veidiem pasaulē. Tas aicina jauniešus vairāk laika pavadīt brīvā dabā, aktīvi atpūšoties. Šogad skeitbords tika iekļauts arī starp tiem četriem sporta veidiem, kas jau 2020. gadā papildinās sporta veidu disciplīnas Tokijas Olimpiskajās spēlēs. Daudzās pasaules pilsētās – Parīzē, Kopenhāgenā, Barselonā, Melburnā pilsētplānotāji praktizē skeitparku integrāciju pilsētvidē, tādejādi radot  vietas ar daudzfunkcionālu pielietojumu. 

Madars Apse ir vienīgais profesionālais skeitbordists Baltijas valstīs, divkārtējais Eiropas gada skeitbordists un populārs sportists jauniešu vidū (ar 100 000 sekotājiem tiešsaistē), kas lielāko daļu savas dzīves pavada ceļojot pa pasauli un skeitojot pie līdzīgām kultūras vietām kā LNB.

 

 

 
Informāciju sagatavoja:

Augusts Zilberts

Sabiedrisko attiecību speciālists

Latvijas Nacionālā bibliotēka

Tel.: +371 26472501

E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv 

www.lnb.lv