Ne tikai saglabājot līdera pozīcijas, bet pat palielinot kopējo auditoriju par 27 procentiem (+ 8500 apmeklētāji), Kristapa Skuteļa tehnoloģiju blogs kursors.lv stabili ieņem pirmo vietu. Otrajā vietā ar 12 600 apmeklētājiem atrodas teoloģiski izklaidējošais blogs ebaznica.lv, kas rudens topā netika iekļauts diskutablā blogu topa koncepta izmaiņu dēļ. Trešajā vietā ar 12 200 lietotājiem atrodas Ingas un Ērika Dalibu dzīvesziņas blogs iinnu.lv, kas šajos mērījumos piedalās jau kopš 2012. gada un kļūst arvien populārāks starp visu vecumu lasītājiem.

 

“Līdzvērtīgu auditorijas sadalījumu pa vecuma grupām var skaidrot ar plašo un dažādo iinuu.lv bloga tematiku, kas interesanta dažādu paaudžu cilvēkiem. Turklāt pēdējā laikā arvien vairāk tiek rakstīts par uzņēmējdarbības jautājumiem, tīklošanas pasākumiem, personīgo zīmolvedību un cilvēkresursu jautājumiem. Tas piesaistījis vēl citus bloga lasītājus,” komentē bloga autore Inga Daliba.

 

Ances Šternbergas blogs par veselīgu dzīvesveidu un ārstniecību topivesels.lv ar 12 000 apmeklētājiem šoreiz ceturtajā vietā, kamēr pirmo piecinieku noslēdz interneta portāls par latviešu ēdiena gatavošanas noslēpumiem garsigalatvija.lv, kas pusgada laikā spējis pacelties par trīs pozīcijām uz augšu.

 

Pirmajā desmitniekā manāmas izmaiņas vietu izkārtojumā – topā atkal var manīt recepšu blogu voila.lv, turklāt augstajā septītajā vietā.

 

“Prieks, ka blogu aktualitāte joprojām ir ļoti augsta un, ka arī manam blogam arvien aug sekotāju skaits, kas nozīmē, ka cilvēki interesējas par veselīgu, interesantu un reizēm pat alternatīvu uzturu. Esmu droša, ka blogu tops parāda ne tikai kopējās tendences, kas sabiedrībā ir interesants un aktuāls, bet ļoti noder arī reklāmdevējiem un aģentūrām,” atzīst voila.lv autore Annija Apsīte.

 

Jāatzīst, ka liela daļa topa veterānu šogad piedzīvojuši auditorijas kritumu, tā, piemēram, sieviešu dzīvesstila blogs mia.lv (- 2700 apmeklētāji), uzdevumi bērniem blogā cirkulis.lv (- 4100 apmeklētāji), laacz.lv (- 1700 apmeklētāji) un recepšu blogs kikasvirtuve.lv (- 1600 apmeklētāji). Tāpat no Top 20 izkritis pagājušā topa jaunpienācējs – ģimenes un dzīvesstila blogs mrspaularoze.com (auditorijas samazinājums par 42 %).

 

No pozitīvās puses raugoties, ir blogi, kam izdevies palielināt interneta lietotāju interesi par piedāvāto saturu. slowjogalife.com (+3700 apmeklētāji) un kinoblogeri.lv (+ 2900 apmeklētāji) auditorija palielinājusies gandrīz divas reizes, savukārt iepriekšējā topa jaunpienācējs naskoties.com var lepoties ar 700 jaunu lietotāju piesaisti.

 

Top 20 blogu vidū ienāk divi blogi par skaistumkopšanu – manapasakupasaule.blogspot.com, kam ir iespaidīgs sekotāju skaits no planšetdatoriem (3400 apmeklētāji) un zandalife.blogspot.com. Par četrām vietām kāpums vardotaja.blogspot.com, ierindojot to 18. vietā.

 

Visi apskatītie blogi iedalīti sešās kategorijās (ģimene/bērnu audzināšana; kulinārija; kultūra; tehnoloģijas/profesionālā joma; skaistumkopšana un ikdienas piezīmes), ko iespējams apskatīt zem Blogu topa kategorijas 2017.

 

Ar visu blogu topa reitingiem pēc auditorijas lieluma, blogā veiktajiem interneta lapu skatījumiem, viena lietotāja pavadītā laika un citiem rādītājiem apmeklējumos no dažādām platformām (datori, mobilie telefoni un planšetdatori) iespējams iepazīties Visu platformu dati 2017.

 

Gemius blogu topu publicē divas reizes gadā un šis ir vienīgais šāda veida pētījums Latvijā, kas vienkopus apkopo datus par Latvijas blogu auditorijas apmēriem. Tops veidots, balstoties uz interneta lietotājiem vecumā no 7 līdz 74 gadiem, kas izmantojot datorus, mobilos telefonus un plašetdatorus apmeklējuši kādu no mērītajiem blogiem.

 

Plašāku informāciju par rezultātiem un apkopotajiem datiem var iegūt rakstot uz e-pastu contact@gemius.lv. Blogu īpašnieki, kas vēlas ņemt dalību nākamajos blogu topa mērījumos, aicināti pieteikties, rakstot uz augstāk minēto e-pastu vai anete.fronta@gemius.com

 

 

***

Gemius – starptautisks interneta pētniecības uzņēmums, kas piedāvā profesionālus pētniecības risinājumus, analīzi un rekomendācijas tiešsaistes vidē bāzētiem uzņēmumiem. Uzņēmuma piedāvātie risinājumi ir ikdienas darbības pamatā vairāk kā divos tūkstošos uzņēmumu dažādos tirgus sektoros visā pasaulē. Dibināts 1999. gadā, Gemius šobrīd darbojas vairāk kā 30 tirgos Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā. Pētījumos tiek izmantota uzņēmuma izstrādātie metodoloģiskie risinājumi, kas ir saskaņoti ar starptautiski atzīto ICC/ESOMAR kodeksu. Vairāk: www.gemius.lv.

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Anete Fronta

Sabiedrisko attiecību un komunikācijas speciāliste

E-pasts: anete.fronta@gemius.com

Tālr.: +371 22001310

Skype: anete.fronta

 

Gemius Latvia

Ģertrūdes 66-51, Rīga, LV-1009, Latvija

Biroja tel.: 67244019

www.gemius.lv