Kultūras informācijas sistēmu centrs (KISC) sadarbībā ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) organizē semināru “VID e-vide un e-pakalpojumu klāsts”, kas notiks Ventspils Galvenajā bibliotēkā 10.martā plkst. 11:00.


Semināra dalībnieki varēs uzzināt kā atgūt pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par attaisnotajiem izdevumiem. Fiziskās personas, kuras neveic nekāda veida saimniecisko darbību un brīvprātīgi vēlas iesniegt gada ienākumu deklarāciju par 2015. gadu, lai saņemtu atpakaļ pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par attaisnotajiem izdevumiem, var to izdarīt no 2016. gada 1. marta līdz pat 2019. gada 17. jūnijam. Šogad vēl var pieprasīt pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par 2013. un 2014.gadu, bet līdz 2016. gada 16. jūnijam –arī par 2012. gadu.

 

Seminārā aicinām piedalīties uzņēmējus, pašvaldību darbiniekus, bibliotekārus, skolotājus un ikvienu, kuram aktuāls ir jautājums par VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS), gada ienākumu deklarācijas aizpildīšanu un iesniegšanu, elektronisko algas nodokļu grāmatiņu un citām darbībām EDS, piemēram – lietotāju tiesību piešķiršana un rediģēšana, EDS maksājumu un dokumentu kalendārs, parādu un pārmaksu notifikācija, elektroniskā dokumentu iesniegšana u.c.

 

Semināru vadīs VID speciālists. Dalībnieki varēs saņemt Kultūras informācijas sistēmu centra apliecinājumu par semināra satura apguvi.