2010. gada 3. novembrī, plkst. 18.00 Rakstniecības un mūzikas muzejs (Rīgā, Pils laukumā 2) aicina uz pasākumu “Quo Vadis” – sarunu par alternatīvo kultūru Latvijā 20. gs. 60. – 70. gados.

“Quo Vadis” – ar šādu nosaukumu 1969. gada rudenī mašīnrakstā iznāca nelegāla literārā žurnāla pirmais un pēdējais numurs. Viens no nedaudzajiem žurnāla eksemplāriem nonācis Rakstniecības un mūzikas muzeja krātuvē. Pasākumā varēs tikties ar žurnāla “Quo Vadis” veidotājiem, iepazīties ar šo unikālo izdevumu, kā arī uzzināt vairāk par cilvēkiem un dzīvesveidu, kas 1960. – 1970. gados atšķīrās no valsts noteiktā standarta un kuriem veltīts nesen klajā laistais Eižena Valpētera albums “Nenocenzētie” (2010). Pasākumā tiks rosināta diskusija par radošās brīvības un regulu attiecībām toreiz un tagad. Kas uzdrīkstēšanās bija totalitārisma apstākļos un kas tā ir mūsdienās? Vai demokrātija nodrošina indivīda tiesības brīvi domāt un rīkoties?

Pasākumā dzejnieks Uldis Auseklis stāstīs par nelegālo izdevumu tradīciju un literāro žurnālu “Quo Vadis”, kā arī lasīs savus tā laika dzejoļus; dzejnieks Uldis Bērziņš lasīs dzejoļus no pirmā dzejoļu krājuma “Kaza kāpa debesīs”, kas tika pirmpublicēti žurnālā Quo Vadis, un pastāstīs, kāpēc krājuma iznākšanu grāmatā bija jāgaida desmit gadus; mākslinieks Eižens Valpēters stāstīs par darbu, sastādot albumu “Nenocenzētie”; sarunā piedalīsies dzejnieks disidents Sandrs Rīga; kinorežisors Ivars Skanstiņš, dzejnieks Jānis Rokpelnis un mākslinieks Andrejs Ģērmanis.

Pasākumu vadīs dzejniece Amanda Aizpuriete.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru trešdienu plkst. 18:00.
Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu Zeme un mīlestība un Mūzikas instrumenti Latvijā apmeklējums).