Klausīsimies, kā skan valoda, iemācīsimies jaunus vārdus un iemēģināsim tos izrunāt. Sarunas, spēles un rotaļas notiks bilingvāli (latviešu un krievu valodā), nav jāraizējas, ka kāds netiks saprasts.

Bibliotēkā ieplānotas 6 sarunu nodarbības (visu nodarbību sākums plkst. 12.00):
8. jūlijā “Iepazīšanās”;
9. jūlijā “Mana ģimene”;

15. jūlijā “Mana pilsēta”;
16. jūlijā “Pasaule mums apkārt”;
22. jūlijā “Pasaule mums apkārt”;
23. jūlijā “Pasaule mums apkārt”. (Pēdējās 3 nodarbības ar nosaukumu “Pasaule mums apkārt” būs veltītas dažādām sadzīviskām tēmām, dabas pasaulei u.c.).

Sarunu nodarbībās tiks izmantoti pasaku tēli, grāmatas, spēles un rotaļas Bērnus gaida arī dāvaniņas. Visas nodarbības būs bez maksas.

Vasarā un rudenī šādas sarunu nodarbības ar aicinājumu “Sāksim runāt latviski? / Попробуем говорить по-латышки?” tiks rīkotas arī RCB Bērnu literatūras nodaļā un vairākās RCB filiālbibliotēkās dažādās Rīgas apkaimēs – Ķengaragā, Pļavniekos, Juglā, Imantā, Sarkandaugavā un Ziepniekkalnā. Informācija par to, kad, kur un kas notiks – mājaslapā, kā arī RCB blogā bērniem.

Nodarbības tiek organizētas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansētais sabiedrības integrācijas projekta “Dialogs. Bilingvāls” ietvaros. Projekta mērķis ir ieinteresēt latviešu valodas apguvē krieviski runājošo ģimeņu (arī maznodrošināto un trūcīgo ģimeņu) bērnus un iedrošināt viņus sākt runāt latviski.
 
Konktaktinformācija:
Ilze Apine
Rīgas Centrālās bibliotēkas projektu vadītāja
Tālr.: 67037479