Žurnāla mērķauditorija ir visi latviešu valodā lasošie, kas interesējas par literatūru, teātri, kino, kā arī – TV un video vai vismaz kādu no šiem mākslas veidiem – neatkarīgi no vecuma.

 

Katras tautas indentitāti nosaka tās valoda, un nav noslēpums, ka latviešu valoda ir apdraudēta. Tātad apdraudēta arī mūsu tautas pastāvēšana, bet pašsaglabāšanās instinkts neizbēgami liek meklēt ceļus, kā valodai palīdzēt un pacelt tās lietošanu augstākā līmenī. Tā kā valodu visaugstākajā līmenī paceļ rakstnieki, izdevuma veidotājiem radusies doma vienviet popularizēt šos trīs mākslas veidus, kam pamatā rakstītais vārds.

 

Žurnāla veidotāju kolektīvs centīsies lasītājam radīt priekšstatu par jau notikušo un šobrīd notiekošo šajos mākslas veidos, taču ne šauri lokāli, bet vēsturiskajā un pasaules kontekstā. Jaunveidojamajā žurnālā regulāri tiks publicēta gan aktuāla informācija par jaunajām latviešu rakstnieku grāmatām, teātra izrādēm un filmām, gan populārzinātniski raksti un intervijas, gan lasītāju un skatītāju viedokļi, kā arī pieredzējušu un pavisam jaunu autoru darbi un to fragmenti.

 

Pirmajā – janvāra numurā žurnālā “Literatūra. Teātris. Kino.”, kas jau sagatavots laišanai klajā, varēs izlasīt sarunu ar dzejnieku Knutu Skujenieku, iepazīties ar pētījumu par jūgedstila ietekmi K.Skalbes darbos un pievērsties jaunāko grāmatu, izrāžu un filmu apskatam. Diskusijas par latviešu teātri un kino ievadīs populārākie teātra blogeri, vērtējot Spēlmaņu nakts godalgotās izrādes, un filmas “Melānijas hronika” analīze un tās autoru pārdomas.

 

Žurnāls “Literatūra. Teātris. Kino.” tiks izdots regulāri – vienu reizi mēnesī, to ir iespējams abonēt un saņemt pa pastu. Žurnāla cena 2017. gada 1 mēnesim – 3,80 euro, 3 mēnešiem – 10,40 euro, 6 mēnešiem – 19,80 euro, 12 mēnešiem – 38,60 euro. Izdevumu var iegādāties rakstot pieteikumu uz izdevniecības e-pasta adresi: izdevnieciba.kultura@gmail.com (Zanei).