Pludmales lasītava Lucavsalā darbosies no 1. jūnija līdz 31. augustam. Lasītava P., O., C., Pk. strādās no plkst. 12.00 līdz plkst.17.00, trešdienās no plkst. 12.00 līdz plkst. 19.00, bet brīvdienās un svētku dienās no plkst. 11.00 līdz plkst.18.00.
Atšķirībā no citiem gadiem, šovasar katru trešdienu plkst.18.00 RCB Pludmales lasītavā, brīvā dabā notiks kāds kultūras pasākums – tās būs tikšanās ar autoriem, grāmatu atvēršanas svētki, prozas un dzejas lasījumi, kā arī muzikāli un teatrāli priekšnesumi.


Lasītavai sagādātas ap 500 izklaidējoša un izzinoša satura grāmatas no bibliotēkas dāvinājumu un dubletu krājuma, kā arī tematiski daudzveidīgs 2019. gada žurnālu klāsts (Forbes, Kas jauns, Ieva, Privātā dzīve, Mans mazais, Dārza pasaule, Лилит un daudzi citi). Šogad ievērības cienīgu grāmatu kolekciju – 170 grāmatas bērniem un pieaugušajiem latviešu, krievu un angļu valodā Pludmales lasītavai ir dāvinājusi izdevniecība „Zvaigzne ABC”.


Lasītavas lietošanas noteikumi paredz, ka, atstājot pludmali, paņemtās grāmatas un žurnāli jāatstāj plauktā, lai nākamajā dienā tos varētu paņemt atkal. 


Rīgas Centrālā bibliotēka aicina pludmales apmeklētājus dažādot savu atpūtu, lasot grāmatas un žurnālus, kas nav jāņem līdzi no mājām, bet ir pieejami uz vietas Lucavsalā. Bērni lasītavā varēs ne tikai lasīt, bet arī spēlēt spēles, zīmēt, krāsot, kā arī risināt dažādus atjautības uzdevumus.


Pludmales lasītavas Kultūras trešdienas plkst.18.00 jūnijā: 

5. jūnijā Latvijas Rakstnieku savienības laikraksta konTEKSTS jūnija numura atvēršana; 

12. jūnijā „Aicinājuma” lasījumi. „Aicinājums” ir ilggadējs skolas vecuma jauniešu literārs konkurss un vasaras semināri, ko organizē Latvijas Rakstnieku savienība un „Aicinājuma” vadītāja Sandra Ratniece;

19. jūnijā Jāņu ielīgošana kopā ar Katlakalna folkloras kopas „Rāmupe” un Daugavas saimes ļaudīm

26. jūnijā Muzikāls vakars kopā ar dziesminieku Arni Miltiņu un viņa ģimeni.

Vairāk informācijas RCB mājaslapā www.rcb.lv 


Kontaktinformācija: tālr. 67623759 

 

 
Informāciju sagatavoja:

Daina Ģeibaka

Rīgas Centrālās bibliotēkas

Sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: 67037443, 26102462