“Trešdien būs interesanta komisijas sēde, jo klātienē iepazīsimies ar bibliotēkas celtniecības gaitu. Jaunā bibliotēkas ēka ir lielākais kultūras objekts, ko Latvija rada pēdējos divdesmit gados, un ir pozitīvs piemērs, kā sildīt nacionālo ekonomiku. Apmeklējot bibliotēkas ēkas būvlaukumu, vēlamies noskaidrot, cik tālu pavirzījušies būvniecības darbi un vai objektu izdosies nodot laikā. Ir būtiski, lai Gaismas pils būtu pabeigta un iekārtota, kad 2014. gadā Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu,” uzsver komisijas priekšsēdētājas biedrs Jānis Strazdiņš.

“Komisija cieši seko līdzi projekta realizācijai, un priekšsēdētāja ir iesaistīta uzraudzības padomes darbā, lemjot par finansējumu. Komisijā strādā daudz jaunu deputātu, kuriem šī būs pirmā iespēja detalizēti iepazīties ar šīs nozīmīgās būves realizācijas gaitu,” skaidro J. Strazdiņš.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas izbraukuma sēde jaunās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas būvlaukumā (Rīgā, Mūkusalas ielā 3) notiks trešdien, 6. aprīlī, plkst. 10.00.