Ilgi gaidītā tikšanās, uz kuru bija ieradies kupls Līvānu novada detektīvžanra literatūras fanu pulks , izvērtās saistoša un  divas pasākuma stundas aizsteidzās nemanot.  Daces Judinas detektīvromāni arī Līvānu novada bibliotēkās ir visvairāk lasīto grāmatu topa augšgalā. Viņas radītais Annas Elizabetes tēls paspējis iekarot daudzu lasītāju simpātijas.

 

Vispirms rakstniece pastāstīja par savu romānu tapšanu. Šobrīd izdotas piecas Daces Judinas grāmatas – psiholoģiskais detektīvs “Tik vienkārši” (2010) un četri detektīvromāni no sērijas “Izmeklē Anna Elizabete” – “Tase melnas kafijas” (2011), “Dīvainais Līgovakars” (2012), “Ziemas blūzs” (2013), “Mēnesis pie jūras” (2013). Tuvākajā laikā gaidāms jauns detektīvs “Siers otrajai pelītei”.

 

Iedvesmu romāniem D. Judina smeļas no dzīves, un savas atmiņas viņai uzticējis arī nu jau aizsaulē aizgājušais Latvijas policijas ģenerālis Aloizs Blonskis. Rakstniece atzina ka  detektīvs kā literatūras žanrs viņai vienmēr ir paticis un to nevar saukt ne par vieglo, ne, nedod Dievs par pavieglo žanru. Arī detektīvos var risināt ļoti nopietnas valstī esošās problēmas, ar kurām mums jāsaskaras ikdienā.

Fragmentu lasījumi no grāmatām un multimediju demonstrācijas mijās ar saistošu detektīvmīklu risināšanu, kurā azartiski iesaistījās visi pasākuma dalībnieki. Katra konkursa līderi balvās saņēma autores grāmatas.

 

Jauko un sirsnīgo tikšanos kuplināja dzejnieks un mūziķis Arturs Kiseļovs. Viņa oriģināldzeja, dziesmas, meditatīvi elektroniskā instrumentālā mūzika pasākuma apmeklētājiem lika padomāt par mūsu dzīves patiesajām vērtībām.

Pasākums noslēdzas ar kopīgu dziesmu.

 

Paldies mūsu ciemiņiem, paldies pasākuma dalībniekiem!

 

Jāatzīmē, ka šo projektu “Tikšanās Latvijas novadu bibliotēkās” realizē Latvijas Nacionālā bibliotēka Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “PROFESIONĀLĀS MĀKSLAS PIEEJAMĪBA LATVIJAS REĢIONOS” ietvaros.