2014. gada 26. maijā plkst. 15.00 apgāds “Jumava” sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku ielūdz uz Rolandas Bulas grāmatas “Klusēšanas varā” prezentāciju, kas notiks Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Rīgā, Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā). Pasākumā piedalīsies grāmatas autore Rolanda Bula, pārstāvji no Imantas bērnu nama un sieviešu krīzes centra “Marta”, pārstāvji no Valsts policijas puses, kā arī seksologs Artūrs Šulcs.
    
Rolanda Bula ilgus gadus strādājusi kriminālpolicijā par izmeklētāju. Romāns “Klusēšanas varā” balstīts uz patiesiem notikumiem. Laiks, vieta, varoņu vārdi un uzvārdi ir mainīti. Pie izmeklētājas ierodas kāda sieviete, lai liecinātu par seksuālu izmantošanu bērnībā. Drīz vien atklājas, ka varmāka izpostījis vairāku sieviešu bērnību. Uzrodas arvien jaunas liecinieces, līdz izmeklētāja uz nopratināšanu aicina pašu apsūdzēto.

Šobrīd, kad Latvijā pedofilijas tēma ir sevišķi aktuāla, grāmatas izdevums ir kā impulss pārdomām un publiski atklātai diskusijai par bērnu aizsardzību, kurā aicināti piedalīties visi interesenti.