Projekts “Pastariņa prēmija 2015” tika īstenots ar Rojas novada pašvaldības un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Tā ietvaros diplomu un prēmiju šogad saņēma rakstniece Ieva Samauska par grāmatām “Kad kaķēnu sauc par pelīti?” un “Ķiķināšanas gadalaiks.” un “Oliņš Boliņš sēž uz soliņa”, kā arī mākslinieks Aleksejs Naumovs par ilustrācijām J.Zvirgzdiņa grāmatai “Ahoi! Plūdi Daugavā.”

Pastariņa prēmija iedibināta pirms 33 gadiem, bijušā z/k “Banga” laikā, pateicoties dzejnieka Imanta Ziedoņa ierosmei un toreizējā kolhoza priekšsēdētāja Miķeļa Lismenta atsaucībai. Tā tiek pasniegta reizi divos gados un šogad šī ir 17 reize. Prēmijas laureātus nosaka žūrija – 3 pārstāvji no Rojas novada sadarbībā ar bērnu bibliotēku, kur tiek pieplusēts arī mazo lasītāju un viņu vecāku balsojums, kā arī 3 pārstāvji no Rakstnieku savienības – māksliniece Anita Paegle, rakstnieks Valdis Rūmnieks un LNB Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova.

Laureātu diplomus pasniedza Rojas novada domes priekšsēdētāja Eva Kārkliņa. Pasākumā piedalījās Rojas vidusskolas skolēni un pedagogi.
 
 
Papildu informācija:
Iluta Graudiņa

Projekta vadītāja
Rojas novada bibliotēka

E-pasts: rojabbiblio@inbox.lv