Māksliniece analizē cilvēku apsēstību ar materiālās pasaules priekšmetu kolekcionēšanu, krāšanu, arhivēšanu un eksponēšanu. Šī apsēstība ar mākslas grāmatu, laikrakstu, vinila plašu, vecu foto un radioaparātu kolekcionēšanu ir arī stāsts par mūsdienu patērētāju sabiedrības velmi veidot ap sevi aizvien iespaidīgāku priekšmetu kultūrslāni, lai vēlāk eksponētu to muzejos un privātos krājumos. Tā ir atsevišķu indivīdu apsēstība un entuziasms, kas saglabā kultūras sasniegumus visdažādākajās jomās.

 

Procesu, protams, “uzsilda” pasaules izsoļu namu plaši reklamētas gleznu, holivudas dīvu kleitu vai īpaši veca un reta vīna sensacionālās pārdošanas.

 

Jaunākā izstāde maijā ar panākumiem tika eksponēta prestižajā 7. Starptautiskajā Mūsdienu mākslas izstādē VIENNAFAIR 2011 Vīnē.

 

Lai gan pazīstam autori, kā spožu figurālās mākslas meistari, šajā izstādē māksliniece atsakās no tiešas cilvēku tēlu klātbūtnes, ļaujot priekšmetiem runāt par indivīda iekšējo pasauli un kaislībām.

 

Ieva Iltnere – “Dažreiz šīs kolekcijas ir kā atmiņu dienasgrāmatas, dažreiz kā zudušā laika aizgājušo tehnoloģiju liecības. Stāsts par lietu dabu, par laika nenovēršamo plūdumu…”

 

Ieva Iltnere ir viena no spožākajām un radoši piepildītākajām savas paaudzes latviešu māksliniecēm. Autore izstādēs piedalās kopš 1978. gada. Ieva Iltnere ir radījusi savu tēlu sistēmu ar atpazīstamu un spilgti individuālu rokrakstu. Viņas formālā stila izvēli ietekmē uz gleznieciskiem pustoņiem balstīta askētiska krāsu skala, raksturīgs klusināts kolorīts un diskrēta intonācija.

 

Darbi kolekcijās:

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā,

Latvijas Mākslinieku savienības krājumā,

Valsts Tretjakova galerijā Maskavā,

Ludviga muzejā Āhenē, Vācija,

Jane Voorhees Zimmerli mākslas muzejā Ņūdžersijā, ASV,

privātkolekcijās Latvijā un ārzemēs.