Reinis Liepa

Gleznotājs, ilustrators, vizuāli plastiskās mākslas skolotājs.

Strādā eļļas glezniecībā un olu temperas gleznošanas tehnikā.

Dzimis 1982. gada 15. jūlijā Rīgā. Absolvējis Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu (1994-2002), Latvijas Mākslas akadēmiju (2002-2009), maģistra grāds glezniecībā.

Kopš 2003. gada piedalās grupu izstādēs Latvijā un ārzemēs. Personālizstādes Rīgā (2007,2008, 2009, 2012, 2013, 2014), Valkā (2012), Tartu (Igaunijā 2012), Cēsīs (2011), Sanktpēterburgā (Krievijā 2009). Darbi atrodas privātkolekcijās Anglijā, Vācijā, Latvijā.

Reinis Liepa: “Cēsis ir skaista, radoša pilsēta, un cilvēki, kuri šeit dzīvo, apliecina mākslas un mūzikas ļoti svarīgo nozīmi. Piedaloties Cēsu mākslas dzīvē un izstādēs, esmu atbildīgs un priecīgs atkal turpināt sarunu ar zinošu un prasīgu skatītāju. Cēsis iedvesmo radīt!”

 

Reinis Liepa ir viens no jaunajiem latviešu māksliniekiem, tomēr viņš sasniedzis jau ļoti augstu līmeni glezniecībā.  Savpatno māksliniecisko rokrakstu un mūsdienīgi aktuālās tematikas izvēli atzinīgi novērtējuši daudzi Eiropas mākslas un glezniecības eksperti – viņa darbi tikuši eksponēti vairākās pašmāju un arī ārzemju galerijās, kā arī iekļauti privātpersonu un uzņēmumu kolekcijās. Mākslinieks aktīvi piedalījies Latvijas jaunās paaudzes mākslinieku radošajā kustībā U25, mākslas projektos Andrejsalā, LMA studentu darbu izstādēs, kā arī plenēros Berlīnē.

 

Reinis Liepa ir savā ziņā pretrunīgs mākslinieks. Viņš ir skarbs un tajā pašā laikā arī maigs. Viņš apvieno seksualitāti ar spēku un nevainību ar sapņiem. Viņa gleznas ir vai nu ļoti dinamiskas, ļoti tiešas, vai nu ļoti gaišas un mierīgas. Neskatoties uz to, kuru no ceļiem Reinis Liepa izvēlas, viņa darbi vienmēr ir ļoti saistoši un uzrunājoši.

 

Savos gleznojumos mākslinieks novērš mūsu uzmanību no ikdienas stresa un problēmām caur maigām krāsām un toņiem, ko viņš lieto. Ar saviem darbiem Reinis Liepa runā par dzīves skaistumu, par laimes meklējumiem, par mūsu sapņiem un cerībām, bet tajā pašā laikā neatiet pārāk tālu no realitātes.

 

Reiņa Liepas darbi: http://makslasperons.lv/lat/reinis-liepa/

 

Informācijas avoti:

“Cēsu mākslinieki”. Cēsu izstāžu nams, 2015

http://www.artplatform.lv/lat/page/71/