2015. gada 10. novembrī plkst.16.00 Rīgas Centrālā bibliotēka (Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) sadarbībā ar apgādu „Zvaigzne ABC” ielūdz uz tikšanos ar amerikāņu rakstnieku, grāmatas „Ļeņina harēms” autoru Viljamu Bērtonu Makormiku. Pasākumā piedalīsies arī grāmatas „Ļeņina harēms” redaktors Guntis Kalns.

Viljams Bērtons Makormiks (William Burton McCormick) ir dzimis Amerikas Savienotajās Valstīs, absolvējis Brauna Universitāti un ieguvis maģistra grādu Mančestras Universitātes rakstniecības studiju programmā. Autors ir dzīvojis Latvijā un Krievijā, kur vācis materiālus un rakstījis savu pirmo romānu „Ļeņina harēms”, ko latviešu valodā izdevis grāmatu apgāds „Zvaigzne ABC” 2014.gadā. Šis romāns guva plašu atzinību gan latviešu lasītāju vidū, gan arī pievērsa Amerikas latviešu interesi, un pārsteidza ikvienu lasītāju ar to, cik patiesu un aizraujošu romānu par Latvijas vēstures notikumu līkločiem var uzrakstīt cilvēks, kas nekad nav iepriekš bijis saistīts ar Latviju.

Šī gada pavasarī rakstnieks Viljams Bērtons Makormiks pirmo reizi ieradās Rīgas Centrālajā bibliotēkā un drīz vien atzina to par labu un patīkamu vietu, kur mierā un klusumā rakstīt savu nākamo romānu, tādēļ turpināja itin bieži apmeklēt bibliotēku. Pagāja vēl kāds laiks, kamēr bibliotēkas personāls saprata, ka vīrietis, kurš vakaros bibliotēkas lasītavā stundām ilgi kaut ko raksta savā datorā, patiesībā ir amerikāņu rakstnieks. Radās neviltota papildus interese par šo neparasto bibliotēkas apmeklētāju, kurš gūst iedvesmu bibliotēkā, un tepat, mums līdzās, top jauni romāni un stāsti, kas pēc kāda laika tiks izdoti taustāmā formā – grāmatās, kuras varēs ievietot bibliotēkas grāmatu plauktos. Tik saistošu bibliotēkas stāstu taču nevar glabāt noslēpumā, tādēļ uzrunājām rakstnieku un aicinājām uz tikšanos, lai parunātu gan par to, kā viņš nonācis Latvijā un Rīgas Centrālajā bibliotēkā, gan par viņa pirmo romānu „Ļeņina harēms”, gan par vēl topošajiem stāstiem un romāniem par Rīgu un Latviju.

Aicinām ikvienu lasītāju, literatūras un vēstures cienītāju, kā arī neparastu stāstu klausītāju satikt rakstnieku bibliotēkā. Uz tikšanos 10.novembrī plkst.16.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā, Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā!

Ziņu sagatavoja 

Santa Rukmane 

Rīgas Centrālās bibliotēkas 

Pieaugušo literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre

Tālrunis +371 67181018