Pavasarī, īsi pirms Lielās Talkas, Galvenajā bibliotēkā uz sarunu tiksies Ventspils rakstnieki un šajā sarunā aicinām ieklausīties un piedalīties arī lasītājus.

Pasākuma vadītājs Andris Akmentiņš uzskata, ka: “pavasara tīrīšanu ir vērts iesākt ar galvu, ar sarunu par vērtībām. Salīdzināsim, kas pa ziemu uzkrājies mūsu radošajās atvilktnēs. Kā redzam dzīvi, kādus spēka vārdus esam atraduši saviem lasītājiem. Kā parādīja stāstu izlase “Jūras iela”, Ventspils rakstnieki ir spēks”.

Sarunā piedalīsies Laimdota Sēle, Kristīne Ulberga, Jānis Valks, Mārtiņš Ādamsons un citi Ventspils literāti.

 

Galvenās bibliotēkas 1.stāvā apskatāma literatūras izstāde “Latvijas Literatūras gada balvai 2012 nominētie darbi”. “Literatūras gada balvas” darbus piecās nominācijās: labākais dzejas krājums, labākais prozas darbs, labākais oriģinālliteratūras tulkojums latviešu valodā, labākais Latvijas autora oriģinālliteratūras darbs bērniem un spilgtākā debija izvirzīja ekspertu komisija, kurā strādāja literatūrfilosofe Ieva Kolmane, dzejniece Liāna Langa, dzejniece un tulkotāja Maira Asare, literatūrzinātnieks Jānis Ozoliņš, literatūrkritiķe Anda Baklāne, dzejniece Ērika Bērziņa, literatūrzinātnieks Pauls Daija, rakstniece Dace Rukšāne-Ščipčinska un tulkotāja Mudīte Treimane.

Apskatot izstādi, līdz 17.aprīlim ikviens var nobalsot par savu gada balvas favorītu. Autors, kurš saņems visvairāk balsu, iegūs Ventspils bibliotēkas simpātiju balvu. Balvu ieguvēji katrā nominācijā un speciālbalvu laureāti tiks paziņoti un apbalvoti 2013. gada 18. aprīlī Rīgā, svinīgajā ceremonijā “Dizaina fabrikā”.

Īpašs prieks par to, ka labāko darbu vidū izvirzīti divi darbi, kuru autores ir  saistītas ar Ventspili. Nominācijā “Spilgtākā debija” – Ilonas Balodes grāmata “Rīga- Pekina”, bet nominācijā “Labākais prozas darbs”- Kristīnes Ulbergas romāns “Zaļā vārna”.

 

Pasākumu “Pavasara domkrate. Rakstnieki par vērtībām” finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Tikšanos vada Andris Akmentiņš, aicināti visi rakstnieki un lasītāji!