Pagājuši tieši četri gadi, kopš RMM atklāja bērniem veltīto virtuālo vietni, kurā Zinzinītis iedvesmo izzināt un spēlēties ar muzeja dārgiem, atbild uz bērnu vēstulēm un iesaista viņus aizraujošos piedzīvojumos. Šogad vasaras brīvlaika sākumā Zinzinītis ticis pie jaunas, skaistas mājvietas un ieguvis jaunu veidolu mākslinieces Zanes Bitenieces izpildījumā.

Bērnu auditorijai paredzētā vietne www.zinzinitis.lv veidota, apzinoties, cik būtiski ir radīt interesi par kultūras vērtībām jau no pašas mazotnes, runājot ar bērniem viņiem saprotamā valodā un atraktīvā formātā. Par vietnes saimnieku, muzeja rūķi Zinzinīti zināms vien tas, ka viņš ir aptuveni 17 centimetrus garš, vienā augumā ar Aspazijas pasaku piezīmju burtnīcu, ļoti zinošs un gudrs, kā jau rūķis, un dzīvo starp seniem manuskriptiem un lietām. Tuvāk iepazīties ar Zinzinīti var viņa mājvietā, izspēlējot dažādas fantāzijas rotaļas un uzrakstot viņam vēstuli.


RMM vietni “Bērniem” veido sešas sadaļas, kas dažādos veidos atklāj muzeja krājumu. Sadaļā “Zinzinītis” var izpētīt, kādas pārmaiņas rūķis piedzīvojis, kopš 2011. gadā pamanītsrosāmies muzejā. “Dārgumi” iepazīstina ar muzeja krājumā atrodamiem priekšmetiem,“Piedzīvojumos” apkopoti atskati uz interesantākajiem muzeja pasākumiem bērniem, savukārt “Spēlēs” ir iespēja izspēlēties ar muzeja priekšmetiem un “Orķestra skolā” interaktīvi iepazīt simfoniskā orķestra instrumentu skanējumu. Visbeidzot rūķis Zinzinītis labprāt atbildēs uz bērnu jautājumiem sadaļā “Vēstules”.

 

 
Informācijai:

Laura Brokāne

Mājaslapas redaktore

Rakstniecības un mūzikas muzejs

Pils laukums 2, Rīga, LV-1050

Pagaidu adrese: Tērbatas iela 75, Rīga, LV-1001

Tālr.: 67221956; 27491279

www.rmm.lv

twitter

facebook