Programma vērsta uz atbalstu medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanā ar mērķi stiprināt nacionālo kultūrtelpu latviešu valodā, atbalstot nekomerciālas, sabiedriski nozīmīgas žurnālistikas radīšanu medijos, kuras uzdevumi ir stiprināt Satversmē noteiktās vērtības, valstisko apziņu, latvisko kultūrtelpu, kritisko domāšanu, veicināt mediju atbildīgumu un kvalitāti, kā arī sabiedrības saliedētību uz latviešu valodas pamata Latvijas valsts simtgadē.


„Atbalsts kvalitatīva satura veidošanai Latvijas medijos ir viens no būtiskākajiem informatīvās vides drošības stiprināšanas instrumentiem,” uzsver Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītāja Aiga Grišāne, atgādinot, ka arī aizvadītajā gadā SIF administrēja līdzīgu mediju atbalsta programmu. „Šā gada programma paredz vēl plašāku, daudzveidīgāku kategoriju loku, īpašu nozīmi piešķirot melu dekonstrukcijas, medijpratības un mediju kritikas žanra kategorijām,” akcentē A.Grišāne.


Programmā izvirzītas pavisam 11 kategorijas:


Speciālās kategorijas:

1. Melu dekonstrukcija un medijpratība;

2. Mediju kritika;

3. Mazākumtautības;

4. Diasporas mediji;

5. Latvijas mediji diasporai;

6. Personas ar invaliditāti;

7. Jaunie satura veidotāji


Vispārējās kategorijas:

1. Pētnieciskā un analītiskā žurnālistika;

2. Sabiedriski politisko un kultūras procesu analīze;

3. Simtgade;

4. Konstruktīvā žurnālistika

Projektu īstenošanai pieejamais finansējums ir 742 659 EUR un to īstenošanas periods būs līdz 5 mēnešiem, uzsākot aktivitātes ne ātrāk kā no š.g. 1 augusta.
Plašāka informācija par konkursu pieejama Sabiedrības integrācijas fonda mājas lapā.

 

 
Papildu informācija:

Dace Zariņa-Zviedre

Sabiedrības integrācijas fonda

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 67078211

E-pasts: dace.zarina-zviedre@sif.gov.lv