Vietnes saimnieks ir muzeja rūķis Zinzinītis, kuru muzeja darbinieki pirmo reizi pamanīja 2011. gadā. Zinzinītis ir aptuveni 17 centimetrus garš jeb vienā augumā ar Aspazijas pasaku piezīmju burtnīcu. Viņš ir ļoti zinošs, kā jau rūķis, kas dzīvo starp seniem manuskriptiem un lietām. Zinzinīša dzīves detaļas pagaidām vēl nav līdz galam izpētītas, tādēļ bērni aicināti tās iztēloties, mājaslapā spēlējot dažādas fantāzijas spēles.

 

RMM vietni Bērniem veido sešas sadaļas, kas dažādos veidos stāsta par muzeja darbību un atklāj bagātības muzeja krājumā. Sadaļā Par muzeju bērni varēs uzzināt, kas ir muzejs un kādas ir interesantākās epizodes tā vēsturē. Piedzīvojumos apkopoti atskati uz veiksmīgākajiem muzeja pasākumiem bērniem, kā arī iespēja uzzināt tuvāko norišu afišu. Sadaļa Dārgumi varēs iepazīties ar krājumā atrodamiem priekšmetiem. Ir izveidotas arī dažādas sarežģītības pakāpes spēles ar un par krājuma priekšmetiem un muzeja darbību. Kā arī bērniem ir iespēja sazināties ar muzeja rūķīti, nosūtot tam vēstuli.

Vietnes saturu plānots regulāri papildināt. Būtiska loma vietnes attīstībā būs bērnu, vecāku un skolotāju viedoklim, tāpēc muzejs aicina dalīties ar saviem iespaidiem, rakstot Zinzinītim, kurš solās atbildēt divu darbadienu laikā.

Īpaši bērnu auditorijai paredzētu vietni RMM veidojis, apzinoties, cik būtiski ir radīt interesi par kultūras vērtībām jau no pašas mazotnes, runājot ar bērniem viņiem saprotamā valodā un atraktīvā formātā.