Cikla ietvaros pagasta bibliotēkā un pamatskolā tika organizētas četri literāri muzikāli pasākumi tikšanās ar latviešu rakstniekiem – Moniku Zīli, Uldi Ausekli, Ojāru Ulmani un Ievu Samausku.

 

Kursīšu pamatskolā notika literāri muzikāla tikšanās ar dzejnieku Uldi Ausekli un dziesminieku Uldi Fridrihsonu. Pasākums bija kupli apmeklēts un tajā piedalījās Kursīšu pamatskolas 1.-6.klašu skolēni un skolotāji. Skolnieki bija sagatavojuši U.Ausekļa dzejoļus un tos par prieku mums un autoram nolasīja un nodeklamēja. Dzeja autora izpildījumā un dziesmas U.Fridrihsona balsī mijās viena aiz otras un pasākums paskrēja nemanot. Pasākuma laikā bērni ar interesi klausījās dzejā un dziedāja līdzi dziesmām. Skolēniem bija dota iespēja iepazīties ar latviešu bērnu dzejas autoru, tā dzeju un sarakstītajām grāmatām skolas bibliotēkā izvietotajā izstādē.

 

Novembra beigās interesenti no pašu un apkārtējiem pagastiem pulcējās uz tikšanos ar rakstnieci un žurnālisti Moniku Zīli. Klausītāji iepazinās ar rakstnieces daiļradi, iedvesmas avotiem, par rakstīšanu un mūsdienu notikumiem autores vērtējumā, varēja uzzināt par interesantiem atgadījumiem žurnālistes darbā.

Trešajā pasākumā varēja iepazīties ar Ojāra Ulmaņa sarakstīto dzeju paša autora izpildījumā, ko papildināja Zigurda Tursa muzikālais pavadījums. Pasākums  emocionālā noskaņā aizritēja nemanot un apmeklētāju skatījumā bija izdevies un emocionāli piepildīts.

 

Īsi pirms skolas brīvlaikā pamatskolas skolēniem bija iespēja iepazīt un satikties ar rakstnieci Ievu Samausku. Bērni bija sagatavojuši autores dzejoļus un labprāt tos skaitīja, tā iepriecinot autori un citus skolas biedrus. Ja sākumā likās, ka gan autore, gan bērni ir nedaudz sabijušies, tad uz pasākuma beigām jau jautrā noskaņā autorei tika uzdoti interesējoši jautājumi un sagaidītas atbildes, par grāmatu tapšanu, idejām un citiem jautājumiem. Bērni labprāt lasa Ievas grāmatas gan tās, kuras ir “Bērnu žūrijā”, gan citas ar kurām varēja iepazīties literārajā grāmatu izstādē.

 

Literārās izstādes tapušas sadarbojoties ar Saldus pilsētas bibliotēku un apkārtējām kaimiņu pagastu bibliotēkām.

 

Bildes no pasākumiem pieejamas šeit – http://www.draugiem.lv/Kursisu.biblioteka/gallery/

 

Pasākumus kopumā piedalījušies vairāk nekā 130 lieli un mazi Kursīšu pagasta iedzīvotājiem, kam bija iespēja satikt latviešu literātus, iepazīties ar to daiļradi un personību. Pasākumi notika projekta “Portrets tuvplānā” ietvaros ar VKKF un Kursīšu pagasta pārvaldes finansiālu atbalstu.