To piešķīra Bila un Melindas Geitsu fonds (BMGF) sadarbībā ar EIFL – starptautisku bezpeļņas organizāciju, kuras darbības mērķis ir veicināt bibliotēku attīstību pasaulē. Šis projekts tika realizēts “Apmācību programmas līderiem un inovatoriem” ietvaros ar Mortensona centra (ASV) un projekta “Trešais tēva dēls” atbalstu.

 

Kursīšu bibliotēka-informācijas centrs kopā ar Ugāles, Pūres un Ezernieku bibliotēkām realizēja projekts “3i – ieraugi, iekadrē, ievieto”. Projekta uzdevums bija, iesaistot brīvprātīgos palīgus, papildināt bibliotēkas novadpētniecības fondu ar video materiāliem un fotogrāfijām. Video materiālu veidošana nevedās tik labi, cik projekta realizētāji cerēja, tomēr fotogrāfijas tika iesūtītas lielā skaitā. Projekta ietvaros bibliotēka saņēma vienu fotokameru, videokameru, TV, DVD atskaņotājus. Notika apmācības video materiālu veidošanā.

 

17. novembrī svinīgajā Latvijas Republikas dibināšanas gadadienas pasākumā Kursīšos, tika demonstrēta projekta laikā tapusi fotohronika – “Kursīšu gadagrāmata”, kuras tapšanā iesaistījušies daudzi Kursīšu pagasta iedzīvotāji, kas stāsta par notikumiem un aktivitātēm Kursīšos 2010. gada nogalē un 2011. gadā.

 

Fotohronika pieejama šeit – http://www.slideshare.net/kursisubiblioteka/kursisu-gadagramata2010-2011

 

Ar projekta laikā tapušajiem video klipiem var iepazīties šeit –http://www.youtube.com/user/kursisubiblioteka

 

Neskatoties uz to, ka nācās nedaudz pamainīt projekta gala rezultātu, liekas, ka projekts noritēja veiksmīgi. Izvērtējot projekta mērķus un uzdevumus, tie ir sasniegti – bibliotēka uzsākusi veidot interaktīvi pagasta hroniku (video un foto materiāli), ko varēs izmantot vietējās kopienas unikalitātes parādīšanai, novadpētniecības materiālu veidošanā iesaistīti pagasta iedzīvotāji, tā dodot tiem iespēju radoši izpausties, papildināta bibliotēkas materiāli tehniskā bāze, kas noderēs ne tikai projekta ilgtspējas nodrošināšanai, bet arī citu bibliotēkas programmu realizēšanai.

 

Ar projekta norisi var iepazīties šeit – https://www.biblioteka.lv/Libraries/kursisu-pagasta-biblioteka–informacijas-centrs/projekts-3i.aspx

 

Lai gan projekts “3i” ir noslēdzies, darbs pie pagasta hronikas turpinās, aicinām pagasta iedzīvotājus arī šajā 2012. gadā fiksēt foto vai video veidā notikumus, aktivitātes un pārvērtības mūsu pagastā un materiālus nodot bibliotēkā, lai gada nogalē kopīgi tradicionālā fotoizstādē varētu atskatīties uz notikumiem pagastā.