2019. gada 5. aprīlī plkst. 11.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Draugu telpā (1. stāvā) notiks LNB Letonikas un Baltijas centra pētnieces Kristīnes Zaļumas priekšlasījums “Vidzemes muižu bibliotēku vēsturisko krājumu liecības Latvijas Nacionālās bibliotēkas kolekcijās un to izmantošana Latvijas kultūrtūrisma kartes papildināšanai”. Aicināts ikviens interesents, ieeja bez maksas.


Vidzemes muižu bibliotēku vēsture ir Kristīnes Zaļumas pētniecības tēma jau vairākus gadus, rezultējoties apjomīgos rakstos, ilustrētā izdevumā “Liepupes muiža” un LNB projektā-izstādē “Neredzamā bibliotēka”. Projektā-izstādē apzinātas piemirstās privātpersonu un institūciju bibliotēkas, kuru eksemplāri mūsdienās glabājas dažādu atmiņas institūciju krātuvēs, arī LNB.


Ar vienu no K. Zaļumas rakstiem “Vidzemes muižu bibliotēku vēsturiskie portreti (18. gs.–20. gs. pirmā puse)”, kas tika publicēts 2019. gadā jaunākajā LNB zinātnisko rakstu krājumā, varat iepazīties LNB Digitālajā bibliotēkā.

5. aprīļa priekšlasījuma ierakstu būs iespējams noklausīties LNB SoundCloud profilā.
Priekšlasījums ir daļa no LNB īstenotās valsts pētījumu programmas “Dokumentārā mantojuma izpētes nozīme, veidojot sinerģijas starp pētniecību un sabiedrību”.
 
Papildu informācija:

Augusts Zilberts

Sabiedrisko attiecību vadītājs

Latvijas Nacionālā bibliotēka

E-pasts: augusts.zilberts@lnb.lv

Tālr.: +371 26472501