Ceturtdien, 4.augustā, plkst. 16.00 Galvenajā bibliotēkā ar Ievas Vītolas-Lundkvistas vadīto meistarklasi atklās mākslinieces personālizstādi “Sarkans. Dzeltens. Zils”.

Piektdien, 5.augustā, plkst. 11.00 Pārventas bibliotēkā mazie ventspilnieki varēs noskatīties Pētera Trupa Muzikālā leļļu teātra izrādi par kāpuriņu, kurš pasaku zemē meklē draugus- “Šnāpuļa piedzīvojumi”. Plkst.14.00 Gāliņciema bibliotēkā bērni kopā ar Ilvu Sahmānovu no Jaunrades nama zīmēs, līmēs un veidos radošajā darbnīcā “Ceļam lielu svētku prieku”. Savukārt plkst.16.30 sprigana humora caurvītā pasākumā “Dzejnieka palaistā pīle” Gāliņciema bibliotēkā piedalīsies  literāte Ināra Šteinberga.

Sestdien, 6. augustā, no plkst. 11:30 Ventspils Rātslaukumā ventspilniekus un svētku viesus aicinās tradicionālie Grāmatu svētki, kuros ar savu produkciju piedalīsies vairāk kā 10 Latvijas izdevniecības un grāmatu apgādi. Apmeklējot Europe Direct informācijas centra Ventspils telti “Digitālā Eiropa šodien un nākotnē”, ikviens varēs uzzināt par Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru darbību (VPVKAC), apskatīt dažādus printerus, kameras, planšetdatoros iepazīt jauno ventspilnieku pašu radītas spēles, nofotogrāfēties īpašā fotostūrīti, kā arī piedalīties konkursos un spēlēs, iegūstot balvas.  

Grāmatu svētkos apsveikumus saņems literārā konkursa “Mani 726 vārdi Ventspilij” uzvarētāji un Ventspils autori, kuri laikā no pagājušā gada Pilsētas svētkiem līdz šīgada svētkiem izdevuši grāmatas.

Plkst. 13.00 ar muzikālu programmu “Varbūt kādreiz, varbūt kaut kad, mēs tiksimies” svētku viesus un dalībniekus sveiks Dailes teātra aktieri G.Grāvelis un Ē.Eglija.

Plkst.13.30 tiks sveikti literārā konkursa uzvarētāji un Ventspils autori, bet floristikas amata meistare Aija Žagariņa prezentēs savu jauno grāmatu “Konstrukcijas ziediem”.

Plkst.14.00 ar muzikālu programmu “Francijas noskaņas” uzstāsies dziedātāja Ananke no Francijas

            Laukumā pie Galvenās bibliotēkas ieejas darbosies mazie svētku apmeklētāji. Šeit uzstāsies modes teātris “Varavīksne” no Gulbenes un darbosies radošā darbnīca “Krāsaino tērpu karuselis”, R.Arhipova vadīs “ORFF studijas mūzikas meistarklasi”, bet “Sejiņu apgleznošanas” darbnīcu vadīs L. Švarca no “Lāča migas”.

            Plkst.18.00 Pārventas bibliotēkā izskanēs svētku koncerts “Stāsti vasaras naktīm”, kurā  piedalīsies Laura Grecka (mecosoprāns). Šeit arī apskatāma mākslinieka Alekseja Naumova gleznu izstāde “Pasaules pilsētas”.