Jau sešpadsmito gadu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs aicina bērnus, jauniešus un viņu vecākus piedalīties aizraujošā lasīšanas projektā „Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija”.

Žūrijas grāmatu sarakstos iekļautas interesantas un daudzveidīgas grāmatas dažādām bērnu un jauniešu vecuma grupām: 5+, 9+, 11+, 15+, kā arī vecākiem un vecvecākiem. Grāmatu autori ir gan Latvijas, gan citu valstu labi zināmi un iemīļoti rakstnieki.

Šogad projektā piedalās visas četras Jelgavas pilsētas bibliotēkas – bērnu bibliotēka „Zinītis” (Lielā iela 15), Pārlielupes bibliotēka (Loka maģ.17), Miezītes bibliotēka (Dobeles šos. 100) un Jelgavas pilsētas bibliotēka (Akadēmijas iela 26).

Pirmo reizi šādā lasīšanas projektā ir iesaistījusies  pilsētas galvenā bibliotēka.  Bibliotēkā izveidotais bērnu stūrītis  jau ieguvis lielu un mazu apmeklētāju simpātijas. Nu tas ir papildinājies ar bērnu žūrijas  grāmatu plauktu.

Aicinām ielūkoties žūrijas piedāvāto grāmatu sarakstā,  izvēlēties tuvāko bibliotēku , doties pēc grāmatām un ķerties pie lasīšanas,  noslēgumā aizpildit nelielu anketu par izlasītajām grāmatām un apliecināt savu dalību projektā. Bibliotēkas būs padomājušas arī par nelielām balviņām, bet pašiem aktīvākajiem lasītājiem būs iespējams piedalīties Lielajos lasīšanas svētkos Rīgā .

Vairāk informācijas meklējiet: http://www.lasamkoks.lv un https://www.lnb.lv/lv/atbalsta-pasakumi/lasisanas-veicinasanas-programma-bernu-un-jauniesu-zurija.