Kontrolpunkti, kuri bija jāapmeklē un jāizpilda tajos dotie uzdevumi, bija 10, starp tiem arī Ogres Centrālajā bibliotēkā – “Pie gudrās pūces”.Tādēļ neierasti vēlā sestdienas vakarā, neskatoties uz tumsu un miglu, bibliotēkas durvis nebija slēgtas, bet ar skaidri saskatāmu ciparu 4 logā no 1800 līdz 2200 gaidīja sacensību dalībniekus.

Ierodoties bibliotēkā, komandas sagaidīja bibliotēkas darbinieki, uzdodot veikt divus uzdevumus:
– Atrast un atvērt Ogres Centrālās bibliotēkas mājas lapu (komandas rīcībā 2 datori);
– Atrast pūču dzimtas putna attēlu (komandas rīcībā 3 grāmatas).

Rezultāti tika fiksēti ar hronometru. Vidējais uzdevuma veikšanas laiks bija 26 sekundes, visātrākie (“Mu-Mu”) to paveica 17 sekundēs, savukārt, komanda, kura meklēja visilgāk, to paveica 58 sekundēs.

Komandas izvēlējās dažādus meklēšanas ceļus, lai tiktu pie pareizā rezultāta, viens no variantiem –   meklējot Google,  Ogres Centrālā bibliotēka tika nodēvēta par Ogres Nacionālo bibliotēku. Un kāpēc gan nē?

Asprātīga bija komanda ”Ašais piecītis”, kas, ierodoties mūsu kontrolpunktā, ievēroja bibliotēkas darbinieku atšķirības zīmes – kaklarotas ar pūcītēm un cerēja, ka nebūs jāmeklē grāmatās, taču bibliotekāres bija nepielūdzamas – uzdevums jāizpilda! Un šādu jautru, interesantu un pozitīvām emocijām pilnu mirkļu bija daudz.  

Bibliotēku šajā neierastajā laikā, kopumā četrās stundās, apmeklēja 85 cilvēki.

 

Ogres Centrālās bibliotēkas simpātiju balvu izpelnījās visātrākā uzdevuma veicēju un interesantākā noformējuma komanda “Mu-Mu”, mūsu specbalvu ieguva visjaunākā dalībniece no komandas “Beba & Alco Crew”.

Esam priecīgi, kā mūsu pilsētā ir tik radoši jaunieši, kas spēj organizēt un lieliski īstenot tik interesantu pasākumu. Patiesi iepriecināja tas, ka pasākuma dalībnieki arī, pārsvarā, bija jaunieši un dažas komandas ieradušās pat no citiem novadiem.
Paldies visiem organizatoriem un dalībniekiem par pozitīvās enerģijas lādiņu svētku nedēļas izskaņā!