Velonovietnes atklātas pie Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas (Kronvalda bulvārī 8), pie Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas (Graudu ielā 59), pie Rīgas kultūras un atpūtas centra “Imanta” (Anniņmuižas bulvārī 29), pie Kultūras centra “Iļģuciems” (Lidoņu ielā 27/k.2) un pie Rīgas Centrālās bibliotēkas Imantas filiālbibliotēkas (Slokas ielā 161).

Šīs velonovietnes sniegs iespēju rīdziniekiem un pilsētas viesiem izvēlēties videi draudzīgu pārvietošanās līdzekli, dodoties uz bibliotēku vai kultūras centru, mūzikas vai mākslas skolu. Velosipēdu turētāju konstrukcijas veidotas tā, lai ātri un ērti varētu pieslēgt velosipēda rāmi ar jebkuru riteņu izmēru un riepu platumu, kā arī izvietotas, lai atrastos Rīgas domes kultūras un kultūrizglītības iestāžu ēku galveno ieeju tuvumā, netraucētu gājējus un to izskats iekļautos pilsētas vides arhitektūrā.

Velonovietnes izveidotas, realizējot Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta projektu “Rīgas velonovietnes – pilsētas kultūrvides veidotājas”, kura finansējums (Ls 3500) tika gūts, piedaloties Rīgas vides aizsardzības fonda rīkotajā projektu konkursā 2010. gadā.

Papildus informācija:

Kristīne Krūze

Rīgas domes IKSD

Kultūras pārvaldes galvenā speciāliste

Tālr.: 67043412, 26424388

e-pasts: Kristine.Kruze@riga.lv