Arī šoreiz NBA trīs Latvijas skolēniem piedāvā iespēju paviesoties Gaismas pils būvlaukumā, tiekoties ar projekta tehnisko direktoru Andrea Laudanna. Laudanna ir itāļu izcelsmes projektu vadītājs, kurš ieguvis starptautisku pieredzi, piedaloties tehniski sarežģītu un apjomīgu būvobjektu, tai skaitā arī vairāku debesskrāpju celtniecībā. Projekta tehniskais direktors tika piesaistīts Gaismas pils būvniecībā jau tās uzsākšanas laikā.

 

Laudanna ir gandarīts par jau otro iespēju parādīt trīs Latvijas skolēniem tehniskā direktora pienākumus, izrādīt Gaismas pili un uzcienāt ar pusdienām būvlaukuma ēdnīcā “Karotīte”. “Piedalīšanās Gaismas pils būvniecībā man ir liels gods, jo jaunās LNB ēkas būvniecība ir Latvijai ļoti nozīmīga – šis ir vērienīgākais būvprojekts atjaunotās Latvijas vēsturē. Tāpēc man ir liels prieks perspektīvākajiem Latvijas skolēniem pastāstīt ko vairāk par būvniecības procesu un maniem darba pienākumiem.”

 

Pieteikšanās Ēnu dienas vakancēm notiek līdz 2013. gada 3. februārim mājas lapā www.enudiena.lv; vakanci Gaismas pils būvlaukumā meklē, izvēloties uzņēmumu Pilnsabiedrība “Nacionālā Būvkompāniju apvienība” un profesiju būvdarbu vadītājs.

 

Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvdarbus veic “Nacionālā Būvkompāniju apvienība”, ko veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji – SIA “Re&Re”, AS “RBSSKALS” un SIA “Skonto Būve”. Saskaņā ar līgumu, ko valsts ar būvuzņēmējiem parakstīja 2008. gada 15. maijā, bibliotēkas būvniecība izmaksās 114,6 miljonus latu. Bibliotēkas jaunās ēkas būvniecību paredzēts pabeigt 2013. gada maijā. 2013. gadā plānota bibliotēkas pārcelšanās no sešām esošajām bibliotēkas ēkām, lai 2014. gada janvārī jaunā ēka pilnībā būtu pieejama apmeklētājiem. Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvdarbiem ikviens interesents var sekot tiešraidē – www.nba.lv www.gaisma.lv un www.gaismaspils.lv.