Pateicoties Rīgas domes Īpašuma departamenta rūpēm, tagad bibliotēka ir iekārtota ēkas pirmajā un otrajā stāvā. Jaunums ir pirmā stāva telpās ierīkota bērnu literatūras nodaļa un preses lasītava, bet otrā stāva telpās – daiļliteratūras un nozaru abonements pieaugušajiem. “Strazds”, tāpat kā pārējās RCB filiālbibliotēkas, ir ģimenes bibliotēka. 

 

Lasītājus gaida vairāk nekā 22 tūkstošus liels grāmatu un citu materiālu krājums, 64 nosaukumu žurnāli un 10 nosaukumu laikraksti. Bibliotēkas apmeklētāji bez maksas varēs lietot piecus datorus ar interneta pieslēgumu, biroja programmām, pieeju autorizētajām tiešsaistes datubāzēm (Letonika, Lursoft datubāze “Laikrakstu bibliotēka”, Nozare.lv, EBSCO un Flipster), un, protams, bezvadu internetu. 

Tāpat kā ikviena RCB filiālbibliotēka bibliotēka, arī “Strazds” rīkos izstādes un dažādas tikšanās un pasākumus bērnu un pieaugušo auditorijām.

Septembrī bibliotēka darbdienās strādās no plkst. 11.00 līdz 19.00, bet sestdienās – no plkst. 10.00 līdz plkst.17.00. Informācija par bibliotēkas turpmāko darba laiku tiks publicēta RCB mājaslapā www.rcb.lv .

RCB filiālbibliotēka “Strazds”, iesākumā Rīgas pilsētas 35. bērnu bibliotēka, dibināta 1964. gadā. 1967. gadā tā pārceļas uz pašreizējām telpām Kvēles ielā 15. Bibliotēkas tagadējais nosaukums cēlies no Strazdupītes un Strazdumuižas, kas atrodas netālu no bibliotēkas. “Strazds” līdzās “Zvirbulim” un “Pūcei” ir viena no trim RCB putnu vārdos nosauktajām filiālēm.


Kontaktinformācija bibliotēkā: 67533666

 

Informāciju sagatavoja:

Daina Ģeibaka

Rīgas Centrālās bibliotēkas sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: 67037443; 26102462