2015. gada 29. jūnijā plkst.19.00 cikla “Pārdaugava stāsta” ietvaros kopā ar Mag.hist. Zintu Valdmani izstaigāsim Kalnciema kvartāla apkārtni, meklējot aizgājušo laiku liecības šodienā. Ekskursijas laikā izzināsim dažādu Kalnciema, Kapseļu un Melnsila ielu namu un to iemītnieku vēsturi.

Kopīgās pastaigas laikā iepazīsim Kalnciema ielas Nr. 39 un Nr. 40, Kapseļu ielas Nr.23, Melnsila ielas Nr.7, kā arī daudzas citas ēkas. Vēsturniece Zinta Valdmane vēstīs par šo namu likteņiem – to iemītniekiem un cēlājiem – mākslinieku Borhertu dzimtu, gleznotājiem Jāni Rozentālu un Hermani Grīnbergu, pirmskara biznesa veiksminieku un grāmatu draugu Helmāru Rudzīti, Reinera konditorijas mantiniekiem, arhitektu Dāvidu Zariņu un Jāni Alksni, kā arī par daudziem citiem interesantiem atgadījumiem un norisēm.

Pasākumu ciklā “Pārdaugava stāsta” tiek uzaicinātas ievērojamas personības – galvenie stāstnieki, kuri noteiktu dzīves posmu ir pavadījušas Pārdaugavā. Stāstu vakari tiek veidoti mērķtiecīgā formā, sarunas laikā virzoties caur noteiktām Pārdaugavas apkaimēm vai koncentrējoties uz īpašām un nozīmīgām personībām Pārdaugavā. Tiek vākti un apkopoti subjektīvi atmiņu stāsti par Pārdaugavas vietām un cilvēkiem, komponējot šos stāstus ar attēliem no stāstnieku personiskajiem un citiem pieejamajiem arhīviem, kā arī senām kartēm, fotogrāfijām, vēstulēm, skaņām un citiem materiāliem.

Pasākumu aicināti apmeklēt un aktīvi piedalīties pārdaugavieši, studenti, seniori un jebkuras pasaules vietas iedzīvotāji, kuriem interesē vide, cilvēki un stāsti, kas ir aiz tiem.

Ekskursijas sākums notiks Vīnu veikala zālē, Kalnciema kvartālā, Kalnciema ielā 35.

Ieeja pasākumā bez maskas.

Pasākumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Sekojiet Kalnciema kvartāla programmai: www.kalnciemaiela.lv, facebook.com/kalnciemaiela, twitter.com/kalnciemaiela.

 
Papildu informācija:
Ilze Muceniece
Tālr.: 26219577
muceniece.ilze@gmail.com
www.kalnciemaiela.lv