2013. gada 20. aprīlī plkst. 12.00 Ventspils Galvenajā bibliotēkā (Ventspilī, Akmeņu ielā 2) notiks pasākums “Dzimtas vēstures pētniecība un ciltskoka veidošana”.

 

Dzimtu ciltskoki – tā ir mūsu Dzīvā vēsture tik ilgi, kamēr mēs šo ciltskoku rullīti nododam tālāk saviem pēctečiem. Ciltskoka pētīšana ir interesanta nodarbošanās. To var veikt ikkatrs, kam vien rodas par to interese. Ciltskoka veidošana dot lielisku iespēju izpētīt savas ģimenes vēsturi un atklāt nezināmus radiniekus. Šiem pētījumiem ir arī svarīga loma ģimenes psihoterapijā. Iepazīstot ģimenes vēsturi vairākās paaudzēs, ir iespējams plašāk paraudzīties uz konkrētā cilvēka patreizējām problēmām, un pastāv iespēja izvairīties no dažādām negācijām, profilaktiski tās novēršot.

 

Pasākuma apmeklētāji varēs uzzināt gan praktiskus ieteikumus, gan pārrunāt problēmas, ar kādām jāsaskaras savas dzimtas vēstures pētniecībā.

 

Pieredzē dalīsies savas dzimtas pētniece Maija Oše, bet par ciltskoka veidošanas resursiem internetā informēs www.ciltskoki.lv veidotājs Egils Turss.

 

Aicinām visus, kas uzsākuši vai vēlas uzsākt savu dzimtas sakņu izzināšanu! Ieeja uz pasākumu bez maksas.