2014. gada 23. septembrī plkst. 18:00 Gētes institūtā Rīgā (Rīgā, Torņa ielā 1 (ieeja no Klostera ielas)) notiks pasākums “Atvadas no Rīgas – ar pilsētas apskatnieka acīm”.

Kopš 2014. gada 1. jūnija Johens Kenneke uzturas Rīgā kā pilsētas apskatnieks. Šaja laikā viņš savā blogā vācu un latviešu valodā dalījies iespaidos par pilsētu, cilvēku dzīvi, kā arī par Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumiem. Būdams ceļojumu žurnālists, J. Kenneke Latvijas galvaspilsētu apmeklējis jau iepriekš. Šovasar viņš izmantoja iespēju iepazīt tūristiem neierastākus Rīgas vaibstus, kā arī pilsētā dzīvojošo cilvēku ikdienu.

Vakara sākumā Johens Kenneke iepazīstinās ar dažiem saviem tekstiem, kas tapuši Rīgas apmeklējuma laikā. Līdzās bloga ierakstiem tie būs īsi Rīgā dzīvojošo ļaužu portreti, kuru dažādie dzīvesstāsti atspoguļo arī pilsētas jaunāko vēsturi.

Lasījumam sekos Johena Kennekes un Annas Muhkas saruna, kuras temats būs Rīga Eiropas kultūras galvaspilsētas gada kontekstā. Pasākuma moderators – Jonass Bīhels.

Johens Kenneke dzimis 1968. gadā Getingenē. Viņš ir aktieris un kopš 2005. gada darbojas kā ceļojumu žurnālists, galvenokārt pievēršoties Baltijas valstīm, jo īpaši Latvijai. Kā Rīgas pilsētas apskatnieks viņš guvis niansētu priekšstatu par šo Baltijas metropoli, tās vēsturi un tagadni, kā arī iepazinis tajā dzīvojošos cilvēkus. Tāpat J. Kenneke sekojis līdzi kultūras galvaspilsētas projektiem un aktivitātēm. Gūtos iespaidus viņš aspoguļojis savā blogā.

Anna Muhka ir nodibinājuma “Rīga 2014” starptautiskās komunikācijas un mārketinga projektu vadītāja.

Jonass Bīhels ir sociālais darbinieks, kultūras menedžeris un urbānists, “Urban Institute Riga” līdzdibinātajs un viens no kustības “Free Riga” iniciatoriem.

2014. gadā “Vācu Kultūras foruma Austrumeiropa” stipendija “Pilsētas apskatnieks” tika piešķirta sesto reizi. Kopš 2010. gada pilsētas apskatnieki dodas uz aktuālo kultūras galvaspilsētu Austrumeiropā. Stipendijas mērķis ir iepazīstināt plašu sabiedrības loku ar vāciešu un viņu kaimiņu kopīgo kultūras mantojumu tajos Centrālās un Austrumeiropas reģionos, kuros dzīvojuši vai joprojām dzīvo vācieši, kā arī veicināt savstarpējo sapratni un starpkultūru dialogu.

Plašāku informāciju par lasījumu un diskusiju atradīsiet Gētes institūta Rīgā interneta vietnē, Kultūras foruma vietnē un nodibinājuma “Rīga 2014” vietnē.
 
Pasākumu rīko “Vācu Kultūras forums Austrumeiropa” sadarbībā ar Goethe-Institut Riga un nodibinājumu “Rīga 2014”. Pasākums notiks vācu valodā ar sinhronu tulkojumu latviešu valodā.
 
Priecāsimies Jūs redzēt pasākumā!