Semināru vadīs jurists Ivars Redisons, kurš ir viens no biedrības „Atvērtās pārvaldības partnerība Latvijā” dalībniekiem. Ivars Redisons stāstīs par to, kādā veidā iespējams parakstīties, un kāpēc tas ir svarīgi.

 

2015. gada 18. septembrī CVK reģistrēja parakstu vākšanai atkārtoti likumprojektu: Likums par 2012. gada 8. novembra likuma „Grozījumi likumā „Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu”” atcelšanu, tādējādi atjaunojot tautas tiesības ietekmēt likumu ierosināšanu un virzību Saeimā. 

Jau no 2015. gada 20. septembra Latvijas visās 119 pašvaldībās ir atvērtas ap pieci simti parakstu vietu – pilsētu un pagastu pārvaldēs, dzīves vietas reģistrācijas punktos, kā arī parakstīties var arī elektroniski portālā www.latvija.lv. Parakstīšanās notiks līdz 2016. gada 18. septembrim. Šis ir vienīgais parakstīšanai izsludinātais Tautas likuma projekts valstī, citu nav.  

Tas nozīmē, ka ir pavērusies iespēja aizstāvēt sevi parakstoties – atjaunot demokrātisku pārvaldi! Iedegtie svecīšu simti Brīvības cīņu piemiņai ir liecība, ka vēl joprojām mūsu zemē daudzi cilvēki vēlas saglabāt Latviju tādu, kādu to izcīnīja un veidoja tēvu tēvi. Tā ir iespēja ikvienam ietekmēt savu dzīvi uz labu – iesniedzot Saeimā obligāto likumprojektu, kura būtība: atjaunot pilsoņu tiesības „noraut stopkrānu” nepieņemamiem likumprojektiem un kontrolēt Saeimu. Ja priekšstāvji Saeimā noraidīs šo likuma projektu, tad attiecīgi nākošais solis ir tautas referendums.

Visiem 1,5 miljoniem vēlētāju Latvijā un ārvalstīs ir jāzina, ka ir izsludināta parakstīšanās par Tautas likuma projektu, lai ikviens varētu iepazīties un izdarīt savu izvēli – pievienoties vai atturēties. 

Biedrība „Atvērtās pārvaldības partnerība Latvijā”
e-pasts: atverta.parvaldiba@gmail.com   vai  info@atvertaparvaldiba.lv 
Tālrunis: 20732777

 

Tiesības izplatīt šo informāciju paredz Satversmes 64., 78., 100.  panti un likums „Par tautas nobalsošanu, likumu ierosināšanu un Eiropas pilsoņu iniciatīvu”. Pamats – CVK 18.09.2015. lēmums Nr.8.