14.jūnijā plkst. 15.30 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) sadarbībā ar komunistiskā terora upuru atbalsta un palīdzības fondu „Sibīrijas bērni” notiks videofilmas – runājošās grāmatas „Sibīrijas bērni” atvēršanas pasākums. Pasākumā piedalīsies filmas dalībnieki un režisore Dzintra Geka.

 

Projekta „Sibīrijas bērni” vadītāja režisore Dzintra Geka izveidojusi vairāk nekā 15 dokumentālās filmas, kas veltītas deportāciju un Latvijas vēstures tematikai. Vietnē sibirijasberni.lv skaidrots, ka Sibīrijas bērnu fonds ir nodibinājums, kas piecpadsmit gadus apzina un dokumentē gan izsūtījuma vietas, gan aizvesto bērnu un viņu ģimeņu likteņstāstus – grāmatās, izstādēs un filmās.

 

Režisore Dzintra Geka un operators Aivars Lubānietis kopš 2001.gada ir uzrunājuši un intervējuši 1941.gada 14.jūnijā izsūtītos bērnus – Latvijā, Sibīrijā, Izraēlā, Amerikā. Tie ir cilvēki, kuri izdzīvojuši līdz mūsdienām un kuri savus atmiņu stāstus grib atstāt nākamajām paaudzēm. Grāmatas „Sibīrijas bērni” abi sējumi apkopo 740 intervijas; grāmata izdota latviešu, angļu un krievu valodā. Šīs liecības ir nesalīdzināmi iespaidīgākas nekā statistika par cietušajiem vai vēsturisks faktu konstatējums. Balstoties uz šīm intervijām, tapusi filma „Sibīrijas bērni”.

 

Pasākums veltīts  14.jūnijam – Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienai,

Laipni aicināti visi interesenti!