Pateicoties konkursam, tapuši un grāmatas formātā dienasgaismu ieraudzījuši vairāki nu jau latviešu literatūras vēsturē zelta burtiem ierakstīti romāni, tostarp Roalda Dobrovenska “Rainis un viņa brāļi” gan krievu, gan latviešu valodā, un Jāņa Lejiņa tobrīd vien iesāktā vēsturiskā triloģija “Zīmogs sarkanā vaskā”.

2011. gadā Latvijas Rakstnieku savienība un Raimonds Gerkens ar prieku konkursu atjaunoja.

 

Līdz noliktajam datumam, 8. augustam, kopumā tika iesniegti 55 jaunradīti romāni.

Žūrija: rakstnieks un redaktors Arvis Kolmanis (žūrijas priekšsēdētājs); rakstnieks, literatūrkritiķis un redaktors Guntis Berelis; literatūrzinātniece, rakstniece un redaktore Anita Rožkalne; publicists, rakstnieks, dzejnieks un filosofs Ilmārs Šlāpins; dzejnieks, literatūrzinātnieks un LRS rakstniecības kursu programmas “Literārā Akadēmija” vadītājs Ronalds Briedis.

Saskaņā ar balvas nolikumu (http://www.rakstnieciba.lv/dati/gerkens_nolikums.doc) žūrija lēmusi:

1. Pirmo vietu nepiešķirt;

2. Otro vietu un naudas balvu Ls 2000 apmērā katram (pirms nodokļu nomaksas) piešķirt Ingai Žoludei par romānu “Sarkanie bērni” un Kristīnei Ulbergai par romānu “Zaļā vārna”;

3. Trešo vietu un naudas balvu Ls 1000 apmērā katram (pirms nodokļu nomaksas) piešķirt Andrai Manfeldei par romānu “Dzimtenīte” un Rūtai Mežavilkai par romānu “Dzimuši Latvijai”;

4. Veicināšanas prēmiju un naudas balvu Ls 500 apmērā (pirms nodokļu nomaksas) piešķirt Jānim Dzierkalam par romānu “Uz Dienvidiem no Ēdenes”.

Uzvarētāji tiks balvoti un godināti “LIELĀS LASĪTĀJU BALVAS 2011” ceremonijas laikā š.g. 2. decembrī plkst. 14:00 Salaspils kultūras namā “Enerģētiķis” (Skolas ielā 2, Lielajā zālē).

Neprēmēto darbu autori iesniegtos manuskriptus un neatvērtās aploksnes ar kontaktinformāciju var saņemt Latvijas Rakstnieku savienībā Ģertrūdes ielā 31-15 līdz šā gada beigām (lūdzam iepriekš pieteikties: tālr. 67555180 vai e-pasts: rakstnieki@apollo.lv)

Atsauce uz to, ka darbs godalgots Latvijas Rakstnieku savienības un Raimonda Gerkena romānu konkursā 2011, jebkurā darba publikācijā iekļaujama kā tā neatņemama sastāvdaļa.