2011. gada 13. maijā pulksten 17.00 Ikšķiles kultūras namā (Ikšķilē, Lībiešu ielā 2) Ikšķiles pilsētas pašvaldība, izdevniecības “Dienas Grāmata” un “Mansards” aicina uz Noras Ikstenas romāna “Vīrs zilajā lietusmētelītī” un Dzintara Soduma grāmatas “Virtuves piezīmes” atvēršanas svētkiem.

Noras Ikstenas jaunais romāns “Vīrs zilajā lietusmētelītī” (izdevusi “Dienas Grāmata”, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds) vēsta par sirma rakstnieka, Džeimsa Džoisa “Ulisa” tulkotāja Tebes un jaunas rakstnieces Meitiņas garu gadu draudzību un mīlestību valodā. Tebes pieķeršanās Meitiņai pamazām izaudzina viņu par rakstnieci. Abiem galvenajiem varoņiem literatūras stāsts kļūst par dzīves stāstu un ieved mūs valodas, radīšanas un cilvēciskās mīlestības mūžīgajā pasaulē.

Savukārt rakstnieku un tulkotāju Dzintaru Sodumu, kura 89. dzimšanas dienai par godu apgāds “Mansards” izdevis viņa “Virtuves piezīmes”, pieminēsim Noras Ikstenas un Maimas Grīnbergas lasījumos no romāna “Vīrs zilajā lietusmētelītī” un Jēkaba Nīmaņa dziesmās.

Pēc pasākuma kluss piemiņas brīdis Dzintara Soduma atdusas vietā Ikšķiles vecajos kapos.