Plkst. 11.00 Vīnu veikala zālē notiks “Dieguburtu vingrošanu ar Inesi Zanderi”.

Ineses Zanderes un Ūnas Laukmanes “Dieguburti”: skaitāmpanti tiem, kas mācās pazīt burtus. Burtu cilvēciņi, kas veidoti no auduma un diegiem, iet bērnudārzā un prot burtu vingrojumus. Jura Zvirgzdiņa “Mufa”: stāsts par balto degunradzēnu Mufu, kurš ir bijis pat Parīzes bibliotēkā, bet no aukstuma un karstuma glābjas, ietinoties avīzēs. Un izlasītais viņam noder…kaujā!

Plkst. 12.30 bērni tiks iepazīstināti ar jauno un interesanto mājas lapu slimnicaberniem.lv, kas ir piedzīvojumiem bagāts ceļojums.

Slimnicaberniem.lv mērķis ir kliedēt bailes no slimnīcas un dot iespēju pirms došanās uz ārstniecības iestādi izpētīt, kas tad slimnīcā notiek, ko nozīmē dažādās procedūras un nosaukumi, ko drīkst un ko nedrīkst ņemt līdzi, kā arī rast atbildes uz daudziem citiem jautājumiem. Tā palīdz bērniem, jauniešiem un viņu vecākiem sagatavoties ārstniecības procesam. Visa informācija mājas lapā ir pasniegta dažāda vecuma bērnus uzrunājošā un atbilstošā formātā, izmantojot gan spēles, gan zīmējumus, gan dzejnieces Ineses Zanderes speciāli radītus skaitāmpantiņus, gan arī apskatot video īsfilmiņas. Pasākums notiek sadarbībā ar izdevniecību “Liels un mazs”.

Plkst. 13.00 Izstāžu mājā norisināsies jauno dzejnieku dzejas lasījumi.

JUSTĪNE JANPAULE (1989)

Justīne Janpaule ir jauna, subtila un gaiša balss Latvijas jaunākajā dzejā. Autore Latvijas Kultūras akadēmijā starpkultūru sakarus Latvija – Francija, pus gadu pabijusi studiju apmaiņas programmā Amjēnā, Žila Verna Pikardijas universitātē, kas atstājis autores dzejā tīkami eksotiskas parīziskas pēdas. Dzejas publikācijas Latvijas kultūras medijos (vairākas portālā www.satori.lv) apliecina autori kā daudzsološu un patstāvīgu teksta personību.

ARVIS VIGULS (1987)

Arvja Vigula dzejoļu krājums “Istaba” (Satori grāmatas, 2009) ir viena no spilgtākajām pēdējo gadu dzejas debijām, ko apliecina arī Dzejas dienu balva, Latvijas Literatūras gada balva nominācijā Gada debija, kā arī Ventspils starptaustiskās rakstnieku un tulkotāju mājas radošā stipendija.

ARTIS OSTUPS (1988)

Autors studē filozofiju Latvijas Universitātē. Dzeja un raksti par literatūru publicēti galvenokārt “Karogā”, “Kultūras Forumā” un daudzkārt – portālā “¼ Satori”. Daži dzejoļi skan Jaunā Rīgas teātra izrādē “Latviešu mīlestība”. “Biedrs Sniegs” ir autora pirmā grāmata, un tā ir nominēta Latvijas Literatūras gada balvai par labāko 2010. gada debiju. Pelnīti.

Pasākums notiks sadarbībā ar Kultūras un patstāvīgas domas portālu ¼ Satori un izdevniecību Mansards.

Burtu tirdziņā atradīsiet daudz labu grāmatu tieši no izdevniecībām – par īpaši izdevīgām cenām. Būs arī “otro roku” grāmatas (tai skaitā angļu valodā) un skaņuplates. Dažādu iecienītu glancētu un matētu žurnālu senāki numuri par simboliskām cenām. Un mūsu īpašais grāmatu pašapkalpošanās galds – ņem līdzi izlasītu grāmatu un iemaini to pret citu.

Visos pasākumos ieeja bez maksas.