“Solidārās Mācību olimpiādes” pamatideja ir pārvērst bibliotēkās pavadīto studentu mācību laiku ekvivalentā naudas daudzumā. Par katru stundu, kuru students pavada kādā no iesaistītajām bibliotēkām, “Solidārās mācību olimpiādes” sponsori iegulda 1 eiro kopējā labdarības projektā, kura mērķis ir skolu būvniecība Haiti.

Šogad projektā piedalīsies jaunieši no Latvijas, Lietuvas, Spānijas, Beļģijas, Lielbritānijas, Vācijas, Čehijas, Slovākijas, Itālijas, Slovēnijas, Brazīlijas, Kotdivuāras, Burundi un Kenijas. Tiek plānots, ka šogad olimpiādē piedalīsies vairāk nekā 25000 studenti no 14 valstīm.

Latvijā “Solidārajā Mācību olimpiādē” ir iesaistījusies Latvijas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Biznesa augstskola “Turība”, un kultūras centrs “Rīva”.  

 
Latvijas Universitātes studenti projektā var iesaistīties, apmeklējot jebkuru no piecām LU Bibliotēkas nozaru bibliotēkām:
• Daudznozaru bibliotēku: datorika, juridiskās zinātnes, teoloģija, Raiņa bulvārī 19;
• Ekonomikas zinātņu bibliotēku, Aspazijas bulvārī 5;
• Humanitāro zinātņu bibliotēku, Visvalža ielā 4a;
• Izglītības zinātņu un psiholoģijas bibliotēku Jūrmalas gatvē 74/76;
• Sociālo zinātņu fakultātes bibliotēku, Lomonosova ielā 1.

Ikvienam, kurš vēlas piedalīties, ir jāierodas vienā no iepriekšminētajām bibliotēkām, kur to piereģistrēs olimpiādē un piešķirs tam solidāro mācību pasi, kurā tiks uzskaitīts studenta projekta ietvaros pavadītais mācību stundu skaits un savāktie eiro.

Pēc piereģistrēšanās students norādīs stundu skaitu, kuras plāno konkrētajā dienā pavadīt mācoties bibliotēkā un bibliotēkas darbinieks viņam iedos atbilstošas papīra naudaszīmes: par vienu stundu – 1 eiro, par 1,5 stundu – 1,5 eiro. Studentam promejot, darbinieks pārbaudīs papīra naudaszīmes, apzīmogos, iemetīs urnā, pierakstīs mācību pasē realizētās mācību stundas un aizpildīs kontroles lapas.

Ikviens interesents var iepazīties ar projektu, tā norisi, aktualitātēm un rezultātiem tīmekļa vietnē: www.solidaraolimpiade.com.

 LU Bibliotēka aicina LU studentus aktīvi piedalīties “Solidārajā mācību olimpiādē” un ar savu mācīšanos palīdzēt veicināt skolu būvniecību Haiti.