Bibliotēkas apmeklētāji aicināti zinošu gidu pavadībā ieskatīties Visuma noslēpumainajās dzīlēs Muzeju nakts centrālajā notikumā, izstādē “CERN – zinātnes paātrinātājs”. Tajā caur pieciem dažādiem stāstiem varēs izzināt Lielo sprādzienu, matēriju, Visuma noslēpumus, iepazīt Lielo hadronu paātrinātāju un uzzināt, kur ikdienā sastopam zinātniskos atklājumus.

 

Vienlaikus interesentus gaidīs LNB pastāvīgā ekspozīcija “Grāmata Latvijā”. Tā ir 21. gadsimta un bibliotēkas jaunā veidola iedvesmots stāsts par Latvijas grāmatniecības vēsturi pasaules kontekstā.

 
Savukārt Starptautiskajā fotogrāfijas festivāla “Rīgas Fotomēnesis” izstādē “Kultūrisms” varēs aplūkot jaunākās paaudzes latviešu mākslinieču – Elizabetes Ezergailes, Elizabetes Džeinas Rubenes, Luīzes Nežbertes, Rasas Pavilonas un Beātes Poikānes –  instalācijas par kultūrismu, skaidrojot tā nozīmi un vietu populārajā kultūrā.


LNB Draugu telpā sadarbībā ar Latvijas valsts simtgades informācijas centru uzstāsies Rīgas Tehniskās universitātes vokālais ansamblis “Jauna Nianse”. Klātesošie varēs gūt noderīgu informāciju par valsts simtgades notikumiem un iesaistīties radošās aktivitātēs. Kā par atmiņu no Muzeju nakts apmeklējuma Draugu telpas suvenīru veikalā būs iespējams iegādāties lielākas un mazākas piemiņas lietas – bibliotēkas un simtgades suvenīrus.


Vakara gaitā par kosmisku muzikālo noskaņu rūpēsies DJ Meloshake.


Muzeju nakts apmeklētājiem būs arī iespēja aplūkot Rīgas panorāmu no bibliotēkas kores (11. un 12. stāvā).
 

 
Informāciju sagatavoja:

Anete Jansone

Norišu projektu vadītāja

Latvijas Nacionālā bibliotēka

E-pasts: anete.jansone@lnb.lv

Tālr.: 28332731