Iepriekšējos gados jaunā un inovatīvā programma ir piesaistījusi daudzus interesentus, kuri neformālā gaisotnē un muzejam netradicionālā darba laikā piedalās dažādās mācību un brīvā laika pavadīšanai piemērotās aktivitātēs.

No 3. līdz 9. septembrim Memoriālo muzeju apvienības muzeji piedāvā dažādas lekcijas un pasākumus izglītības projekta “Mācību nedēļa pieaugušiem” ietvaros.

 

No 5. līdz 9. septembrim Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) jau piekto reizi norisināsies izglītības programma “Mācību nedēļa pieaugušiem” ar devīzi “MĀKSLA IR VAIRĀK. ART IS aMORE”. Programmas ietvaros LNMM muzejos notiks dažādas pieaugušiem un ģimenēm domātas aktivitātes – lekcijas, sarunas, radošās darbnīcas, meistarklases.

 

Plašāka pasākuma programma pieejama LNMM mājaslapā: www.lnmm.lv.

 

5. septembrī, plkst. 18.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz ekskursiju izstādē “Atdzimt no pelniem. Rīga 1812. gada karā”. Ekskursiju vadīs izstādes autore vēsturniece Guna Vainovska. Izstādē eksponēti unikāli muzeja krājuma materiāli, kas stāsta par Rīgu 19. gadsimta sākumā, kā arī par 1812. gada kara izraisītajiem notikumiem Rīgā – Rīgas priekšpilsētu nodedzināšanu un to atdzimšanu jaunā, mūsdienīgā veidolā. Izstādē no muzeja krājuma eksponētās gleznas, litogrāfijas, medaļas, lietišķās mākslas priekšmeti, dokumenti, kartes, Rīgas plāni, ieroči, formastērpu detaļas, sniedz daudzpusīgu priekšstatu gan par personībām, kuru darbība būtiski ietekmēja notikumus Rīgā 1812. gadā, gan par Rīgu un rīdziniekiem pirms un pēc liktenīgajiem 1812. gada jūlija notikumiem.

Plašāka informācija: www.rigamuz.lv