Monogrāfijas “Tēlnieks Igors Vasiļjevs. Lielā kalibra sirds” prezentācija Daugavpilī

2015. gada 5. jūnijā plkst. 13.00 Latgales Centrālajā bibliotēkā (Daugavpilī, Rīgas ielā 22A) notiks monogrāfijas “Tēlnieks Igors Vasiļjevs. Lielā kalibra sirds” prezentācija.

 

Monogrāfija ir veltīta Igora Vasiļjeva 75 gadu jubilejai. Grāmatā līdzās tēlnieka dzīves stāstam iekļauti unikāli foto materiāli no ģimenes arhīva un Vecāķu darbnīcā esošo mākslinieka darbu fotogrāfijas. Monogrāfija izdota latviešu un krievu valodā. Tulkojuma autors Jānis Rokpelnis.

 

Ingrīda Burāne, Latvijas Mākslas akadēmijas Informācijas centra vadītāja atzīst:Mākslinieks Igors Vasiļjevs ir nozīmīga un savrupa personība Latvijas divdesmitā gadsimta otras puses krāšņajā kopainā. Viņa radīto darbu skaits ir liels un vēl līdz šim patiesi neizvērtēts (…) Ir labi, ka varam satikties ar darbu reproducējumiem, kuri uzmirdzina atgādni par unikālām vērtībām, kuras mums pieder un veidojušas, ietekmējušas garīgā blīvuma vidi gadu desmitus līdz pat šodienai.”

 

Tēlnieks Igors Vasiļjevs ir plaši pazīstams arī ārpus Latvijas robežām, viņa darbi atrodas Maskavas Tretjakova galerijas kolekcijā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Paula Stradiņa Medicīnas un vēstures muzejā. Mākslinieka darbi grezno Rīgas Doma baznīcu, Sv. Pētera un Anglikāņu baznīcas, kā arī daudzas citas sabiedriskās vietas.