Pasākuma laikā grāmatas skolai pasniedza Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš, Rīgas vicemērs Andris Ameriks, Dailes teātra aktrise Ilze Ķuzule, TV personība un ilggadēja ziņu diktore Ilva Liepiņa, pavārs Mārtiņš Sirmais, SIA “Rīgas nami” valdes priekšsēdētāja Vineta Verika, grāmatu apgāda “Jumava” vadītājs Juris Visockis, pludmales volejbolists, divkārtējs olimpisko spēļu dalībnieks Aleksandrs Samoilovs, diriģents Romāns Vanags un riteņbraucēju jaunā cerība, 12.klases skolēns Krišjānis Beitāns u.c., tādējādi ar savu piemēru mudinot ikvienu cilvēku iesaistīties Draudzīgā aicinājuma dienas akcijā.

Visas Rīgas skolas saņēma arī grāmatu “Emīls Dēliņš. Patriots. Žurnālists. Diplomāts”, kas ir dāvinājums no diplomāta dēliem – Latvijas goda konsula Ņujorkā Dara Dēliņa un Latvijas goda konsula Austrālijā Jāņa Dēliņa.

 

Draudzīgais aicinājums ir skolu atbalsta kustība, kuru 1935. gada 28. janvārī aizsāka toreizējais Latvijas Valsts prezidents Kārlis Ulmanis. Kustības pamatā ir ideja par palīdzību savām skolām ar mērķi uzlabot izglītības kvalitāti, līdz ar to ceļot arī vispārējo labklājības līmeni Latvijā. Akcija aicina ikvienam atcerēties savu kādreizējo skolu, ziedojot tai grāmatas, mācību līdzekļus, mākslas priekšmetus vai citas noderīgas lietas.

 

Draudzīgā aicinājuma dienas akcija Rīgā, Melngalvju namā, šogad notika jau ceturto gadu. To organizē SIA “Rīgas nami” sadarbībā ar Rīgas domi, Valsts Prezidenta kanceleju un grāmatu apgādu “Jumava”. Svinīgo pasākumu vadīja TV raidījumu autore, žurnāliste Eva Ikstena – Strapcāne.

 

Turpinot tradīciju, grāmatu apgāds “Jumava” aicina ikvienu interesentu visu šo nedēļu apmeklēt “Jumava Plus” grāmatnīcu Rīgā, Dzirnavu ielā 73, iegādājieties grāmatu savai skolai, un apgāda kolektīvs parūpēsies par to, lai tā tiek nogādāta Jūsu izraudzītajam adresātam tieši rokās!