Konkursam piedāvājumi jāiesniedz līdz 15. maijam. Iepirkumu izpildes termiņš noteikts līdz 19. jūnijam.

 

Portāls “Latvijas filmas bibliotēkās” ir projekta “filmas.lv” sadaļa. Projekts “filmas.lv” tapis pēc Kultūras ministrijas iniciatīvas, un tā realizēšanā sadarbojas divas valsts iestādes – Nacionālais kino centrs un KISC. Projekta būtība kopš 2009.gada februāra, kad jaunā iniciatīva sāka darboties, ir dot iespēju ikvienam bibliotēkas apmeklētājam bez maksas noskatīties filmas, kas atlasītas pēc kvalitātes kritērijiem.

 

Projekta publiskā daļā ir “www.filmas.lv“, un tajā atrodama informācija par izlasē iekļautajām filmā, to autoriem, kā arī atrodama informācija par jaunākajiem notikumiem Latvijas kinodzīvē. Šī sadaļa pieejama no jebkura datora visā pasaulē, bet noskatīties filmas iespējams tikai pie pašvaldību publisko bibliotēku datoriem.

 

Iepirkuma rezultātā portālā plānota satura sadaļu un informācijas pārkārtošana, kā arī jaunu sadaļu pievienošana, konkursa uzvarētājam būs jāizstrādā portāla administratora rokasgrāmata, jāveic serveru operētājsisēmas “CentOS” atjaunināšana, kā arī vairāku citu programmatūru atjaunināšana uz jaunākām versijām, jāveic serveru infrastruktūras pārkonfigurēšana tā, lai pievienotos video būtu iespējams skatīties ārpus bibliotēku tīkla, taču turpinot nodrošināt satura kopēšanas aizsardzību.