Uz līdzfinansējumu var pretendēt organizācijas un institūcijas, kuru līdzdalība šo programmu konkursos jau agrāk ir atbalstīta. Pieejamais valsts budžeta līdzfinansējums šajā konkursa kārtā ir 45 tūkstoši latu.
 

Kultūras ministrija izsludina konkursu līdzfinansējuma saņemšanai projektiem, kuri jau ir saņēmuši atbalstu ES programmas “Kultūra” (2007–2013) projektu konkursā. Šīs programmas mērķis ir sekmēt kultūras nozarē strādājošo cilvēku starptautisko mobilitāti, atbalstīt kultūras un mākslas darbu starptautisko apriti un veicināt starpkultūru dialogu. Uz atbalstu konkursa kārtībā var pretendēt Latvijas kultūras organizācijas un institūcijas, kuru projekti atbalstīti ES programmas “Kultūra” dažāda veida sadarbības projektu vai daiļliteratūras tulkošanas projektu konkursos.

Uz līdzfinansējumu var pretendēt arī ES programmas “Eiropa Pilsoņiem” (2007–2013) aktivitātes “Aktīvi Eiropas piemiņas pasākumi” projekti. Aktivitātes mērķis ir informēt un skaidrot par nacisma un staļinisma režīmu traģiskajām sekām, īpaši par šiem jautājumiem informējot jaunāko paaudžu Eiropas iedzīvotājus. Uz atbalstu var pretendēt projekti, kuri atbalstīti ES programmas “Eiropa pilsoņiem” nacisma vai staļinisma režīmu upuru piemiņas projektu konkursā. Pretendentu vidū var būt nevalstiskās organizācijas, arhīvi, muzeji, pašvaldības, izglītības un pētniecības iestādes un citi interesenti.

 

Konkursa nolikums

Pieteikuma anketa

Projekta izdevumu/resursu tāme

Vērtēšanas komisijas locekļa apliecinājums

Atbilstības kritēriji

Kvalitātes kritēriji

Finanšu pārskats par piešķirto līdzekļu izlietojumu

 

Plašāka informācija par ES programmu “Kultūra” (2007–2013) un “Eiropa Pilsoņiem” (2007–2013) aktivitātes “Aktīvi Eiropas piemiņas pasākumi” projektu konkursos atbalstītajiem Latvijas organizāciju projektiem pieejama ES kultūras kontaktpunkta mājas lapā internetā – www.kkplatvija.lv.

 
Iesniegtos projektu pieteikumus vērtēs Kultūras ministrijas izveidotā vērtēšanas komisija, ņemot vērā šādus kritērijus – projekta pieteikuma kvalitāte, Latvijā notiekošo aktivitāšu īpatsvars starptautiskajā projektā, Latvijas organizāciju statuss projektā, projekta mērķu atbilstība Latvijas kultūrpolitikas prioritātēm un projekta publicitātes plāns.

 

Projekta pieteikums un tā pielikumi jāiesniedz Kultūras ministrijas Personāla un dokumentu pārvaldības nodaļā K.Valdemāra ielā 11a, 21.kab., Rīgā, LV–1364 līdz šā gada 17. maijam plkst. 17 (darba dienās no plkst. 9 līdz 17).

Konkursa nolikumu, projekta pieteikuma anketu un palašāku informāciju par konkursa nosacījumiem un norisi var iegūt Kultūras ministrijas interneta mājas lapā www.km.gov.lv, ES kultūras kontaktpunkta interneta mājas lapā www.kkplatvija.lv un Kultūras ministrijas Eiropas Savienības kultūras kontaktpunkta nodaļā, Antonijas ielā 9, 2.stāvā, Rīgā, darba dienās no plkst. 9:00 līdz 17:00, pa tālruni 67330289 vai e–pastu kkpe simbolskkplatvija.lv.