Bibliotēkas apmeklētājiem tika piedāvāts izlasīt A. de Sent Ekziperī grāmatu “Mazais Princis”, atbildēt uz desmit jautājumiem vai pierakstīt anotāciju par pasaku (pēc viņu izvēles). Pasākuma gaitā visiem klātesošiem bija dota iespēja izteikt savas domas par lasīšanas gaitā izjusto un pārdzīvoto.

Pasākumu atklāja Bērnu un jauniešu centra Stasa Astaševa vadītā teātra grupa. Jaunie mākslinieki iestudēja Rozes un  Mazā prinča dialogu (Olga Maksimova un Viktors Vibornijs) Lapsas un Mazā Prinča dialogu (Solvita Kuzņecova un Viktors Vibornijs), kā arī Stass Astaševs nolasīja Mazā prinča monologu. Bibliotēkas darbiniece Ņina Rimša pastāstīja par A.de Sent Ekziperī dzīves gaitu. Pasākuma laikā varēja apskatīt grāmatu izstādi ar materiāliem par autora biogrāfiju, kā arī varēja iepazīties ar dažādu gadu grāmatas “Mazais Princis” izdevumiem. Šī izstāde būs skatāma bibliotēkas abonementā.

Pasākuma  noslēgumā tā dalībnieki vienojās par to, ka līdzīgas tikšanās ir jāturpina. Kā nākošā grāmata, par kuru diskutēt tika izvēlēta Borisa Vasiljeva “Rīt bija karš”.
Tikšanās notika projekta “Eiropas lasītāju klubs” un Bibliotēku nedēļas ietvaros.