Tradīcija šajā dienā dāvināt grāmatas un rozes aizsākusies ar kādu senu kataloniešu leģendu, kas vēsta, kā Svētais Juris uzveicis pūķi, lai glābtu princesi. Vietā, kur pūķa asinis nopilēja zemē, uzziedēja skaista roze. Šis varoņdarbs simbolizē gaismas, gudrības un mīlestības uzvaru pār tumsonību, tādēļ 23.aprīlī jeb Sv.Jura dienā cilvēki visā pasaulē dāvina cits citam rozes un grāmatas.

 

“Mums ir liels prieks, ka arī tik steidzīgajā un saspringtajā laikā lasītāji ir uzticīgi mūsu bibliotēkai, regulāri seko līdzi grāmatu jaunumiem, iesaistās bibliotēkas aktivitātēs, turklāt pagūst arī izlasīt ļoti ielu skaitu šeit pieejamo grāmatu,” sveicot aktīvās lasītājas, teic Zinātniskās bibliotēkas Lasītāju apkalpošanas nodaļas vadītāja Vivita Armanoviča.

 

Bibliotēkas visčaklākā lasītāja Ina Ozola, kura arī šoreiz nelaida garām izdevību paņemt lasīšanai vairākas jaunas grāmatas, mēnesī izlasot pat 60 grāmatu! Kaut arī pati teic, ka daudzās grāmatas lasot visa ģimene, I. Ozola bibliotēkā ir viens no biežākajiem viesiem.

 

Savas lasāmās grāmatas pārdomāti izvēlas lasītāja Zinta Semjonova, kurai gar bibliotēkas plauktiem ilgi „klīst” nemaz nepatīkot. Viņa atklāj, ka dzīvo netālu no bibliotēkas, tāpēc savulaik iesākusi nākt tieši uz Zinātnisko bibliotēku, taču nu vairs citur iet nevēlas. “Šeit ir īpaša aura – gan bibliotēkas darbinieki, kas vienmēr silti sagaida, gan pārdomātais grāmatu klāsts, kas nekad neliek vilties. Šeit ir tik pieklusināti un rimti, ka ir patīkami atrasties, lai veltītu laiku pārdomām,” savu izvēli par labu Zinātniskajai bibliotēkai atklāj Z. Semjonova

 

Bibliotekāres biežākos apmeklētājus jau labi pazīst – lasītājai Ārijai Karčevskai patīk dalīties iespaidos par izlasītajām grāmatām, bet Silvija Dālmane visvairāk ir iecienījusi ikmēneša Jauno grāmatu dienas, lai tur smeltos idejas aizvien jaunai lasāmvielai.

 

Pasākuma laikā čaklās lasītājas no sava plašā izlasīto grāmatu skaita izvēlējās arī sev tīkamāko, ko ieteikt izlasīt citiem. Gan iepazīties ar lasītāju ieteikumiem, gan ieteikt kādu grāmatu citiem var Zinātniskās bibliotēkas abonementā izvietotajā Lasītāju iedvesmas kokā.

 

Citām Bibliotēku nedēļas aktivitātēm Jelgavas bibliotēkās var sekot līdzi bibliotēku draugiem.lv lapās – www.draugiem.lv/jzb/ , http://www.draugiem.lv/zinitis/ un http://www.draugiem.lv/parlielupe/.

 

Lai bibliotēku nedēļa kļūst par svētkiem ikvienam!