“Iekštelpas pārplānojām, sadalījām, lai ir ērti gan bibliotēkas apmeklētājiem, gan bērniem, kuri izmanto datorus bibliotēkas darba laikā, gan arī bibliotekārei, kurai darāmā nekad nav trūcis,” vasaras vidū sacīja Sēļu tautas nama vadītāja Ināra Blūma, piebilstot, ka bibliotēka darbosies plašākās telpās nekā līdz šim.


Sēļos dažu mēnešu laikā ir realizēts vērienīgs projekts, jo blakus bibliotēkai jau ir iekārtota izstāžu zāle, tagad tajā tiks nodrošināta arī pastāvīga apkure. To varēs izmantot arī kā mazu semināru un viesību telpu. Tāpat ir labiekārtotas koplietošanas, virtuves telpas un tiks izbūvētas labierīcības. Telpas ir pielāgotas arī cilvēku ar kustību traucējumiem vajadzībām.


“Ir gandarījums, ka novada pašvaldība domā par šīs vietas attīstību. Projekts realizēts par 100 tūkstošiem eiro, un pārsvarā ir tērēti tikai pašvaldības līdzekļi. Rekonstrukcija un darbi bijuši pamatīgi,” vērtēja Ināra Blūma, un gandarījumu par izdarīto paudusi arī bibliotekāre Jana Buliņa.


“Cilvēki nāk un lasa grāmatas, žurnālus. Vēroju, ka arvien pieprasītāki kļūst latviešu autoru darbi. Lasītāji zina, ka daudzas grāmatas var lasīt arī elektroniskā veidā, bet apšaubu, vai tik drīz šāda tehnoloģiska pieeja mūsu cilvēkos atbalsosies. Pārsvarā viņi saka, ka vēlas īstu grāmatu rokās paturēt,” tā Jana Buliņa, vietējiem atgādinot, ka bibliotēka atgriezusies ierastā darba ritmā.


Jāpiebilst, ka pasākumu un notikumu gada tumšajā laikā Sēļu muižā netrūkst. Nesen piedzīvota Leģendu nakts, kurā godā celts dzejnieks Eduards Veidenbaums, un pavisam drīz muižā lustīgi tiks svinēta Mārtiņdiena. 10. novembrī izstāžu zālē atklās mākslinieces Sabīnes Jaundalderes darbu izstādi “Fleurs/Puķes”, bet muižas lielajā zālē būs dziesma, danči, rotaļas, būs mandolīnas spēles meistarklase, kuru vadīs Lenards Gotlubs, un deju meistarklase, kuru vadīs Ernests Spīčs. Mārtiņu svinēšanā tāpat piedalīsies Sēļu tautas nama folkloras kopa “Sēlene” un kapela “Sēļu muižas muzikanti” un notiks arī interesantas maskošanās meistardarbnīcas, pētot un izprotot latviešu tradīcijas. Ieeja minētajos pasākumos ir bez maksas.

 

 

Izdevums: Liesma

Rubrika: Mazsalacas novadā