no mirkļiem kuri manī dzirkstī

 

bezgala viegli uzdzirkst pirksti

 

tai klusumā ko izjust varu

 

ikreiz kad nopūzdamās skaru

 

to stīgu kura manī stīgo

 

L.Briedis

 

Šīs dzejas rindas ņemot par moto, savu izstādi Liepājas Latviešu biedrības namā atklāj Liepājas māksliniece Andra Pelna.

 

Liepājniekiem un tās viesiem tiek nodoti vērtēšanai tikai šajā gadā radīti darbi. Blakus eļļas gleznām skatāmi arī darbi, kas veidoti autortehnikā – apgleznotas kolāžas un veidojumi no papīra plasta. Tēmas dažādas: klusās dabas, ainavas, ziedi u.c., tehnika netradicionāla, kaut arī māksliniece ar šo tehniku strādā jau ilgus gadus. Gleznots ar eļļas krāsām tiek regulāri jau 25 gadus.

 

Dzimusi, augusi un skolojusies Liepājā. Pašlaik strādā par mākslinieci Liepājas Centrālajā zinātniskajā bibliotēkā. Gadu gaitā bijušas vairākas personālizstādes gan Liepājā, Rīgā, Kuldīgā un citos Latvijas rajonos. Darbi atrodas privātajās kolekcijās ASV, Kanādā, Zviedrijā, Vācijā, Krievijā un iespējams arī citās valstīs.

 

Šie ir radīšanas mirkļi, kas dzīvi veido krāsaināku, radošāku un interesantāku. Darbu radīšanas mirklis ir bauda, ja tikai izdodas vēlamais.

 

Esiet aicināti apskatīt mākslinieces Andras Pelnas personālizstādi Liepājas latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā līdz 31.augustam.