LU Literatūras, folkloras un mākslas institūtā 2012. gadā dažādu projektu ietvaros ir sagatavota virkne pētījumu un monogrāfiju, latviešu literatūras un folkloras tekstu apkopojumu, kā arī tulkojumu. Šogad īstenotie sasniegumi tiks prezentēti vienkop pasākumā, kas apvienos pārskatu par paveikto un ieskatu nākotnes plānos.

 

Grāmatu atvēršanas svētkos savu vērtējumu par LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta darbu paudīs Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, žurnāla “Latvju Teksti” galvenais redaktors, dzejnieks Guntars Godiņš, veselības un literatūras lietpratējs, ārsts un rakstnieks Jānis Liepiņš.

 

Taču pasākuma programma sola arī neakadēmiskas nianses, kas ir gluži pašsaprotami pirmssvētku laikā, – sākot ar zinātnisko repu un beidzot ar loteriju, kurā laimēs ikviens. Savukārt visā, ko nedrīkst nezināt par šogad izdotajām grāmatām, no kurām vairums tapušas Valsts pētījumu programmas “Nacionālā identitāte” un Latvijas Zinātnes padomes pētniecisko projektu ietvaros, dalīsies to autori un veidotāji video prezentācijās un klātienē.

 

Grāmatas izdotas LU LFMI apgādā, Tartu Universitātes apgādā, apgādos “Zinātne”, “Mansards” un “Atēna”. Pasākuma norises laikā būs pieejams grāmatu galds.

 

Plašāka informācija LU LFMI mājas lapā: www.lfmi.lu.lv