Izstādes atklāšanas svētkos 12. septembrī ievadvārdus teiks LU Akadēmiskās bibliotēkas direktore Venta Kocere, ar uzrunu uzstāsies LU zinātņu prorektors prof. Indriķis Muižnieks, par LU Akadēmiskā apgāda 10 gadu darbību stāstīs apgāda direktore Anna Šmite, viesus priecēs Sergeja Jēgera muzikālais sveiciens.

LU Akadēmiskā apgāda darbības 10 gados ir izdotas 1030 grāmatas, daudz dažādu bukletu, plakātu, flaieru un citu reklāmas materiālu un visi šie izdevumi līdz 28.septembrim būs skatāmi grāmatu izstādē LU Akadēmiskajā bibliotēkā Rūpniecības ielā 10. Izstādi līdz 28. septembrim aicināti apmeklēt studenti, skolēni, pasniedzēji, LU darbinieki un visi grāmatu cienītāji.

Apgāds ir LU struktūrvienība, kuras darbības mērķis ir zinātniskās un mācību literatūras izdošana atbilstoši starptautiskiem standartiem. LU Akadēmiskais apgāds nodrošina izdevumu zinātnisko kvalitāti, sadarbojoties ar kvalificētiem zinātniskajiem un literārajiem redaktoriem, kā arī LU zinātņu nozaru redkolēģijām. Apgādā strādā pieredzējuši redaktori, augstas kvalifikācijas datordizaineri un maketētāji, par ko liecina arī trīs grāmatu nominācijas un diplomi grāmatu mākslas konkursā “Zelta ābele – 2006”, divas nominācijas konkursā “Zelta ābele – 2009”, četras nominācijas konkursā “Zelta ābele – 2010”, Gada balva par labāko zinātnisko grāmatu mākslas konkursā “Zelta ābele – 2011″ (V. Segliņš. Senās Ēģiptes rakstu dārgumi. No Piramīdu tekstiem līdz Mirušo grāmatai)”, konkursā “Zelta ābele – 2013” ir nominēta Aijas Taimiņas grāmata “Album Amicorum. Piemiņas albumu kolekcija (16.-19. gs.) LU Akadēmiskajā bibliotēkā”.

LU Akadēmiskais apgāds un tā kolektīvs arī turpmāk centīsies būt stiprs, radošs, zinošs un laikmetīgs, izmantojot gan mūsdienu radītās tehnoloģiju iespējas, gan spēju nepazaudēt tradicionālās vērtības!

Par Latvijas Universitāti

Latvijas Universitāte dibināta 1919. gadā un ir lielākā un tradīcijām bagātākā augstākās izglītības iestāde Latvijā. Visas 134 LU īstenotās studiju programmas ir akreditētas. Tās 13 fakultātēs un 21 institūtā strādā mūsu valsts vadošie speciālisti dabas, humanitārajās un sociālajās zinātnēs. Universitātes darbības mērķis ir kļūt par starptautiski atzītu Eiropas un pasaules nozīmes zinātnes universitāti, dodot ieguldījumu Latvijas tautsaimniecībā un sabiedrības ilgtspējīgā attīstībā.