Ieraugot sevi kā vienu no LKA absolventiem, skolēni tiks aicināti studēt un darboties nozarē, kas piedāvā plašu profesiju daudzveidību, ļaujot izvēlēties darbu, kas patīk un kas pozitīvi ietekmē Latvijas kultūras telpu kopumā.

 
#ieraugisevikultūrā – kā aktieri, projektu vadītāju, mārketinga speciālistu, žurnālistu, redaktoru, muzeja speciālistu, radošo direktoru, režisoru, producentu, scenāristu, pasniedzēju, dramaturgu, video operatoru, radošo uzņēmēju, recenzentu, tulku, starptautiskās sadarbības speciālistu, pētnieku, satura mārketinga speciālistu, reklāmas tekstu radītāju, zinātnisko asistentu, horeogrāfu, sabiedrisko attiecību speciālistu, datu analītiķi. Šīs ir tikai dažas no profesijām, kurās strādā LKA absolventi, kuru sasniegumi atspoguļo ne tikai LKA, bet visai Latvijas sabiedrībai nozīmīgas vērtības daudzveidīgās kultūras jomās, kā literatūra, teātris, kino, deja, mūzika, starpkultūru komunikācija, dramaturģija, zinātne un radošās industrijas. Atliek tikai ieraudzīt sevi kultūrā.


Izstādē LKA studenti un absolventi “Kultūras viesistabā” aicinās uz sarunām par kultūru, studijām un karjeras iespējām pēc LKA absolvēšanas. Katrā izstādes dienā plkst. 14:00 un 16:00 ikvienam interesentam būs iespēja satikt LKA absolventus, kuri veiksmīgi darbojas kultūras nozarē. 23. februārī plkst. 14:00 uz sarunām aicinās režisors un scenogrāfs Mārcis Lācis, kura pēdējais nozīmīgais darbs ir Jaunā Rīgas teātra izrāde “Process” pēc Franca Kafkas darba motīviem. M.Lācis iestudējis izrādes Liepājas teātrī, Latvijas Nacionālajā teātrī, Dirty Deal Teatro u.c. Plkst. 16:00 “Kultūras viesistabā” viesosies režisors Andris Gauja, kurš šobrīd strādā pie filmas “Nekas mūs neapturēs” un kura filma “Izlaiduma gads” 2014. gadā kļuvusi par skatītāko filmu kinoteātrī “Forum Cinemas”. Par pārējām aktivitātēm “Kultūras viesistabā” informācija tiks precizēta!


Katru dienu plkst. 12:00 izstādes stendā varēs iepazīt deju LKA bakalaura studiju “Laikmetīgās dejas māksla” 3. kursa studentu izpildījumā. Tāpat izstādē ikvienam būs iespēja satikt dažādu LKA studiju virzienu studentus, kuri atbildēs uz jautājumiem un dalīsies savā studiju pieredzē. Vai zināji, ka ikviens LKA students var vienu vai divus semestrus studēt kādā no 100 ārvalstu sadarbības augstskolām? Vai zināji, ka daudziem LKA studentiem prakse ir kļuvusi par darba vietu? Vai zināji, ka LKA studiju procesa organizēšanā piedalās dažādās nozarēs atzīti profesionāļi un viespasniedzēji no starptautiski novērtētām augstskolām? Atnāc uz LKA izstādes stendu un noskaidro, ko vēl tu nezini par studijām LKA!


LKA stenda scenogrāfiju veidojis Latvijas Mākslas akadēmijas Audiovizuālās mediju mākslas nozares Scenogrāfijas apakšnozares 1. kursa students Andris Kaļiņins.


2018. gadā skolēniem būs iespēja uzsākt studijas 6 LKA bakalaura studiju programmās. Sadarbībā ar Jauno Rīgas teātri (JRT) tiks uzņemta “Jaunā Rīgas teātra studija”, ko vadīs teātra mākslinieciskais vadītājs un režisors Alvis Hermanis. Pēc četriem studiju gadiem šī kursa studenti papildinās JRT aktieru ansambli. Mācību procesu līdz ar LKA docētājiem nodrošinās arī vairāki JRT aktieri un režisori. Otro gadu studējošie tiks uzņemti LKA un Rīgas Tehniskās universitātes kopīgajā programmā “Radošās industrijas”, kuras mērķis ir sagatavot radošo industriju uzņēmējus. Studējošie tiks uzņemti arī horeogrāfes Olgas Žitluhinas vadītajā programmā “Laikmetīgās dejas māksla”, kurā tiks sagatavoti radoši, domāt un strādāt spējīgi, motivēti laikmetīgās dejas mākslas profesionāļi (horeogrāfi, dejotāji, pētnieki), kas būtu konkurētspējīgi dejas mākslas profesionālajā vidē Latvijā, kā arī starptautiskajā apritē. Tāpat studējošie tiks uzņemti “Drāmas un teksta studijās”, “Kultūras un mākslu studijās” un “Starpkultūru sakaros” specializācijās “Latvija – Vācija” un “Latvija – Francija / Kanāda”.

 

Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) ir starpdisciplināra kultūras un mākslas studiju augstskola, kultūras un mākslas zinātniskās izpētes un mākslinieciskās jaunrades platforma, kas izglītības procesā ļauj ne tikai iegūt, pielietot un komunicēt humanitāro un sociālo zinātņu zināšanas, bet arī radīt elitārās mākslas fenomenus, kas balstīti tradīcijās un pieredzē.

 

 
Papildu informācija:

Aija Lūse

Sabiedrisko attiecību vadītāja

Latvijas Kultūras akadēmija

Tālr.: 67114807; 29107218

www.lka.edu.lv

twitter

facebook