Piedalījušās vairākas grāmatnieku organizācijas – Latvijas Grāmatnieku ģilde, Latvijas Grāmatizdevēju asociācija un Latvijas Grāmattirgotāju asociācija.

Sarunās piedalījās partijas “Vienotība” pārstāvji Lolita Čigāne, Olafs Pulks un Jānis Reirs, Zaļo un zemnieku savienību pārstāvēja tikai Guntis Belēvičs, Latvijas reģionu apvienību – Inga Bite, Inga Vanaga un Mārtiņš Šics.

Politiķi vienbalsīgi atzina, ka grāmatām ir īpaša loma latviešu valodas saglabāšanā. Izdevēji apliecināja, ka PVN likmes paaugstināšana 2009. gadā nozari ietekmēja krasi negatīvi. Grāmatu nosaukumu skaits gadā no 2855 (2008) saruka līdz 2035 (2010). Politiķi apstiprināja atbalstu samazinātās PVN likmes saglabāšanai grāmatām arī turpmāk.

Grāmatu iepirkumi bibliotēkām ir svarīgi gan lasītājiem, gan izdevējiem. Pašlaik izdevēji nodrošina likumdošanā paredzētos obligātos eksemplārus bez maksas, Valsts Kultūrkapitāla fonda konkursos reizi no reizes tiek piešķirti līdzekļi vērtīgo grāmatu iepirkumiem, taču tie neatrisina situāciju kopumā. Izdevēji rekomendē paredzēt valsts budžetā konkrētu summu garantētam grāmatu iepirkumam.

Likumiska atlīdzība par kopēto materiālu autortiesībām ir jautājums, kas jārisina likumdošanā. Tā kā egrāmatas un grāmatu kopēšana gan papīra formātā, gan digitāli strauji attīstījusies pēdējo gadu laikā, politiķi atzina, kas nepieciešami atbilstoši grozījumi likumdošanā.